Angajaţii de la CE Turceni, reangajaţi azi, concediaţi mâine

Peste o sută de angajaţi de la CE Turceni s-au întors astăzi la serviciu după ce Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj a obligat compania să-i reangajeze. Aceştia fuseseră trimişi în concediu de aşteptare pentru doi ani, fără să aştepte legalizarea regimului de aşteptare. Cert este că angajaţii nu au scăpat definitiv de concediere pentru că o dată cu apariţia actului normativ aceştia se pot trezi din nou pe lista neagră.

Angajaţii Complexului Energetic (CE) Turceni trimişi în concediu de aşteptare au revenit astăzi la serviciu. ITM Gorj a decis ieri că cei 120 de angajaţi ai CE Turceni au fost trimişi ilegal acasă întrucât nu există bază legală pentru concediu de aşteptare. „S-a trasat ca măsură obligatorie ca oamenii să revină la lucru. Ne menţinem punctul de vedere susţinut anterior, că acest concediu de aşteptare nu are încadrare“, a precizat George Romanescu, director coordonator al ITM Gorj.

Graure: E o eroare a ITM-ului

Octavian Graure, directorul CE Turceni, s-a declarat nemulţumit de decizia ITM, mai ales că iniţial le permisese să trimită în regim de aşteptare, dacă vor fi plătite dările la stat. Imediat după pronunţarea inspectorilor de muncă, conducerea CE Turceni a emis decizii de rechemare a salariaţilor la lucru. 93 au revenit, restul au solicitat plăţi compensatorii „E o eroare a lor, a celor de la ITM. Noi avem hârtie de la ei cum că, dacă se plătesc dările către stat nu e problemă cu concediul de aşteptare şi acum spun că nu s-a publicat legea, nu e cadru legal de intrare în concediu de aşteptare pentru 24 de luni. De mâine, 8 martie, vor reveni la serviciu 93 de persoane“, a precizat  Octavian Graure, director CE Turceni.  

Ordonanţa ar putea fi aprobată azi

Potrivit lui Adrian Marciuc, lider de Sindicatului USME Jilţ Turceni, există posibilitatea ca mâine să fie emise alte decizii de retrimitere în concediu de aşteptare. „Dacă trece Ordonanţa de Urgenţă şi s-ar părea că trece mâine din informaţiile pe care le deţin eu, o să continuăm programul“, a declarat ieri acesta.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: