Angajații Hidroelectrica, în stradă

țiva angajați ai societății Hidroelectrica au protestat ieri, nemulțumiți fiind de introducerea managementului privat în cadrul companiei, dar şi de intenţia guvernanţilor de a privatiza pachete majoritare din companie. Cei 15 salariați, membri ai sindicatului Hidrosind, se opun privatizării a 51% din Hidroelectrica SA și se tem că ar putea să își piardă locurile de muncă. Cei din Gorj susțin că au un cuvânt de spus în acest caz, așa că vor participa și pe 4 aprilie la acțiunea de pichetare a sediului Ministerului Economiei.

Speriați de viitoarele schimbări din cadrul companiei, care ar culmina și cu reducerea locurilor de muncă, 15 salariați ai Hidroelectrica au pichetat ieri timp de o oră Prefecturii Gorj. Aceștia se declară împotriva managementului privat, pe care o consideră soluția de management cea mai nepotrivită și ineficientă pentru conducerea companiei. ”Hidrosindul este împotriva managementului privat, care credem că nu este o soluție pentru Hidroelectrica și protestăm împotriva vânzării pachetului majoritar de acțiuni. Am făcut un memoriu pe care l-am înaintat prefectului județului. Sperăm să fie transmis mai departe. Până la urmă Hidroelectrica în Gorj are și ea un pachet de spus. Producem, suntem productivi și sperăm să fim ajutați. Dacă vine privatul ce mai facem după aceea-”, spune Gheorghe Pârvaru, vicepreședintele Hidrosind. Oamenii se tem că la nivelul sucursalei din Gorj, precum și la nivel național, se vor opera reduceri de personal în urma instituirii managementului privat. ”Ne temem și de pierderea locurilor de muncă. În primul rând acolo se va umbla. Deja se aude că dacă vine management privat 10% vor fi reduceri de personal.  Noi mergem mai departe, până la București, să ne spunem nemulțumirile. După protestul de azi mergem în capitală, s-ar putea chiar și peste o săptămână. Este o acțiune colectivă, avem un calendar stabilit la nivel național. Pe 14 martie au fost înaintate adrese către președintele  țării, către primul ministru, ministrul industriei, inclusiv către consiliul de administrație al Hodroelectrica”, menționează Alin Pătrășcoiu.

Şi Ion Zamora este neliniştit de viitorul său. ”Sindicatele de la Hidroelectrica nu sunt de acord cu privatizarea pachetului majoritar. Inițial s-a spus că minoritar, după aceea, pe diferite surse și informații s-ar părea că este un pachet majoritar. Implicit restructurarea nu înseamnă doar a capacității de producției, dar și de personal”, menționează Ion Zamora.

MEMORIU

Memoriul cu cerințele acestora a fost înaintat prefectului județului Gorj, Liviu Andrei, care a promis că va ajunge în atenția Guvernului României. ”Am primit un material de la ei cu revendicările. Toate pleacă de la faptul că Hidroelectrica se va privatiza și va avea un management privat și vor pierde locurile de muncă. Eu vor prelua materialul și îl voi înainta Guvernului României”, afirmă Liviu Andrei.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: