România, tot fără strategie energetică. Explicaţia lui Maioreanu!

Strategia Energetică 2019-2030, cu perspectiva anului 2050, urmează să fie aprobată de Guvern. Cel puțin asta susține Andrei Maioreanu, secretar de stat în Ministerul Energiei. ”Strategia Energetică a României este în curs de aprobare, conform legii 123. Este posibil să fie pe masa Guvernului în februarie 2019 sau, cel mai târziu, conform calendarului aprobat la nivelul Ministerului Energiei, în luna mai 2019”, a spus Andrei Maioreanu, secretar de stat în Ministerul Energiei. Strategia ar fi trebuit semnată în toamna anului trecut, dar premierul Dăncilă a avut obiecţii, susţin surse politice.

Autorităţile de la centru au o dilemă. Nu ştiu dacă este sau nu necesar să se supună studiului de evaluare adecvată și proiectul de strategie energetică a României. ”Vom vedea dacă este cazul și pentru Strategia Energetică”, a precizat Maioreanu.

Secretarul de stat a mai spus că, prin Strategia Energetică a României, o serie de obiective sunt considerate investiţii strategice de interes național. A dat exemplu finalizarea grupurilor 3 și 4 de la Cernavodă, realizarea hidrocentralei cu acumulare prin pompaj de la Tarnița-Lăpuștești, realizarea grupului de 600MW de la Rovinari și realizarea complexului hidrotehnic Turnu Măgurele - Nicopole pe Dunăre.

Doi reprezentanţi ai CE Oltenia au făcut parte din grupul de lucru pentru actualizarea documentaţiei.

Vizualizări: 2,008

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: