Angajaţii SNLO reiau lucrul doar pentru două săptămâni

Minerii din cadrul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia revin din această dimineaţă la lucru, după o perioadă de două săptămâni de şomaj tehnic, perioadă ce se va repeta la sfârşitul lunii.

 Deocamdată e cert faptul că programul de lucru în minerit se va relua de azi în mod normal, dar doar pentru un interval de două săptămâni, de la mijlocul lunii iunie cei aproape 9000 de angajaţi ai SNLO urmând să rămână din nou acasă, pentru alte două săptămâni.

Minerii au fost trimişi în şomaj tehnic de pe 17 mai, pe fondul cererii reduse de cărbune, alături de ei fiind în şomaj tehnic în această perioadă şi angajaţii din sectorul minier din cadrul complexurilor energetice Turceni şi Rovinari. Angajaţii CE Rovinari vor relua lucrul la începutul săptămânii viitoare, iar cei ai CE Turceni vor reveni la muncă la mijlocul lunii iunie, atunci când minerii din cadrul SNLO vor merge din nou în şomaj tehnic. Activitatea de producere a energiei electrice nu a fost afectată la cele două complexuri energetice, ambele unităţi având angajaţii din aceste domenii la lucru în mod normal.

În perioada de şomaj tehnic minerii primesc 75% din salariul de bază, angajaţii SNLO fiind trimişi anul acesta aproape lunar acasă pentru diferite perioade de timp, administraţia invocând de fiecare dată cererea scăzută de energie. SNLO şi complexurile energetice din Oltenia au fost integrate de Guvern în noua companie Electra, companie care ar trebui să devină funcţională pe 1 iulie şi în care vor mai fi incluse Nuclearelectrica şi o parte din Hidroelectrica.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: