Angajaţii Transloc, pregătiţi să protesteze. Ce spune directorul Căilean!

Vasile Căilean, directorul societăţii Transloc, a fost convocat astăzi la o şedinţă de şoferii unităţii. Angajaţii de transport în comun de la nivelul municipiului Târgu Jiu au anunţat proteste pentru săptămâna viitoare. Căilean crede că aceştia sunt nemulţumiţi de procentul pe care îl primesc din biletele pe care ei le vând în troleibuze şi autobuze. Directorul Transloc a spus că nu este dispus să crească aceste comisioane.

Reporter: Şoferii de la Transloc au anunţat că vor protesta de săptămâna viitoare. Ce ştiţi despre acest aspect?

Vasile Căilean: Am joi o şedinţă cu ei şi m-au invitat la această şedinţă. Ei o organizează. O să aflu mai mult la şedinţă ce nemulţumiri au, nici eu nu ştiu exact.

Rep.: Vor salarii mai mari? Ce nemulţumiri au?

V.C.: Ce salarii? Un şofer câştigă, în medie, 2.000 de lei pe lună. Salariile le ia la timp, bonuri de masă. Asta mă surprinde şi pe mine, nu ştiu ce pretenţii au. Avem 42 de şoferi în unitate.

Rep.: Atunci ce ar putea fi?

V.C.: Eu am hotărât ca pe anumite trasee să le dau bilete la şoferi, care se vând în toată ţara şi în toată lumea, contra unui comision. Şi, vezi Doamne, cât este comisionul de vânzare la magazine de 5 % atât ar fi şi al lor. Asta ar fi una din nemulţumiri, dar nu ştiu de ce îi deranjează pentru că ar însemna pentru ei o creştere de venituri. O să aflu mai multe la şedinţă.   

Rep.: Credeţi că vor un procent mai mare din vânzarea biletelor?

V.C.: Ei nu vor să vândă bilete. Se practică de mult chestia cu vânzarea biletelor şi de către şoferi şi asta a fost nemulţumirea că nu le-am dat niciun comision dar am hotărât să le dau cum am văzut şi la Vâlcea şi la Craiova. Am decis să le acord 5% din valoarea biletului începând cu 1 iunie. De la şofer biletul este cu 2 călătorii, deci cu 4 lei poate fi cumpărat. Am foarte multe modalităţi de vânzare, dar sunt cetăţeni şi cetăţeni, şi prin automate, şi prin magazine, dar asta este.  

Rep.: Sunteţi dispus să mai negociaţi aceste procente? Să majoraţi comisionul?

V.C.: Nu. Exclus! Poate, eventual să mai scad. Nu să cresc. Deci, este exclusă o creştere. S-ar putea după şedinţa de joi să le scad. 

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: