Angheloiu, reticent la venirea lui Dian Popescu în ALDE

Radu Angheloiu, copreşedintele ALDE Gorj, nu agreează ideea de a fi nou coleg de partid cu Dian Popescu. Ba mai mult, într-un interviu acordat la Radio Târgu Jiu, Angheloiu a dat de înţeles că mai mulţi membri vor pleca din partid în condiţiile în care Dian Popescu va veni în organizaţia judeţeană. Este vorba de acei liberali care au părăsit şi PNL din cauza lui Dian Popescu.     

Rep.: Domnul Dian Popescu a anunţat deja că activează în grupul ALDE. Ce părere aveţi?

R.A.: Am auzit şi eu acest lucru tot de la dumneavoastră din presă. Nu ştiam de această intenţie a dumnealui. Probabil, opţiunea dânsului a venit chiar în ziua demisiei din PNL. Nici colegul meu, domnul deputat Cupă, nu ştia nimic de opţiunea asta a dumnealui. Dacă dânsul doreşte să activeze în grupul ALDE, ca senator al României, este un lucru, dar să intre în partid este altceva. Dacă se va întâmpla acest lucru, asta e cu totul altă problemă.

Rep.: De ce spuneţi că reprezintă o problemă venirea lui Dian Popescu în ALDE Gorj? 

R.A.: Majoritatea covârşitoare a colegilor mei, cu care am înfiinţat Partidul Liberal Reformator, sunt oameni cu care Dian Popescu a fost imposibil să lucreze. Fiind vorba de oameni serioşi, cu care am înfiinţat partidul aici, mă îndoiesc că s-ar fi schimbat opţiunile între timp, cel puţin ale noastre nu. Va fi o decizie foarte delicată, dar se poate întâmpla orice.

Rep.: Vă temeţi că veţi pierde alţi membri de partid?

R.A.: Foarte multă lumea ia în calcul această chestiune, dar munca în politică este una liber consimţită. În momentul în care nu mai consimţi, îţi vezi de activitate profesională şi de cea pe care ai avut-o înainte de a face politică. Nu-i nici un fel de problemă.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: