Ani grei de puşcărie pentru cei patru criminali din Motru

Verdict al magistraților gorjeni într-un dosar cu dublă crimă despre care în urmă cu o jumătate de an vorbea întreaga Românie. Dacă imediat după descoperirea a două cadavre arse într-o mașină incendiată cazul părea a fi un mister total, acum, la nici șase luni de la acele momente dificile, avem patru inculpați condamnați la pedepse ce ajung și la 30 de ani de închisoare, faptele comise de aceștia fiind de o gravitate mare și fără precedent la nivel de județ.

Tribunalul Gorj i-a condamnat ieri la zeci de ani de închisoare, cu executare, și la plata unor despăgubiri mari pe cei patru tineri implicați într-o dublă crimă produsă la sfârșitul lunii mai în apropiere de municipiul Motru, un traficant de droguri din Filiași și iubita lui de 19 ani, din Turceni, fiind găsiți atunci carbonizați într-o mașină pe care cei patru au încercat să o arunce într-un lac. Florin Claudiu Mînea a fost condamnat la 28 de ani de închisoare pentru faptele sale, la fel ca și Dragoș Ionescu și Dorin Mihai Bălan. Cel din urmă va sta după gratii 30 de ani, magistrații contopind la pedeapsa decisă de ei o alta, de doi ani, pe care Bălan a primit-o anul trecut la Judecătoria Motru și care era cu suspendare. Cel de-al patrulea inculpat din dosar, minorul Bogdan Alexandru Drăgoi, a fost condamnat la 12 ani de închisoare, la care i-a fost adăugat un spor de 3 ani, el având de executat în total o sentință de 15 ani.

O dublă crimă ce a șocat o țară

Cei patru tineri din Motru au fost arestați preventiv la sfârșitul lunii mai după ce polițiștii au fost anunțați despre existența unei mașini incendiate pe malul unui lac din localitatea mehedințeană Meriș, situată la trei kilometri de municipiul Motru, din județul Gorj. Pe parcursul cercetărilor, anchetatorii au descoperit în autoturismul respectiv două cadavre incendiate aproape complet, ulterior polițiști identificând corpurile și stabilind că este vorba despre o dublă crimă. Ion Ulăreanu, din Filiași, în vârstă de 28 de ani, și prietena sa Gabriela Ileana Dumitrana, de 19 ani, din Turceni, veniseră la Motru după ce cei patru inculpați îi chemaseră ca să cumpere de la Ulăreanu droguri în valoare de 2000 de lei.

Conform declarațiilor date pe parcursul procesului, Ulăreanu o cunoscuse pe Dumitrana de câteva zile și o invitase cu el la Motru cu ocazia acestei deplasări, cei patru tineri stabilind locul de întâlnire cu acesta într-o zonă ferită de la periferia orașului. Cei patru au mărturisit la proces că nu aveau bani pentru droguri și că erau în sevraj dacă nu consumau în acea seară, motiv pentru care au decis în mod spontan să le suprime viața lui Ulăreanu și Dumitrana. Cei patru au menționat că, ulterior, au decis să scape de cadavre prin aruncarea mașinii într-un lac de pe raza localității Meriș, mașina împotmolindu-se însă în mâl, aceștia luând atunci hotărârea de a incendia autoturismul cu tot cu victimele aflate în interior. Inițial ancheta a fost începută de polițiștii din Mehedinți, a fost preluată de procurorul Gheorghe Covei de la Parchetul Curții de Apel Craiova și, a doua zi, pe fir a intrat IPJ Gorj, suspecții, la acea vreme, inculpații de acum, fiind depistați în câteva ore, lucru pe care nici măcar ei nu-l credeau posibil, indivizii fiind siguri că nu au lăsat urme și că nu vor fi descoperiți vreodată.

Daune de 250.000 de lei

Celor patru le-au fost interzise, de asemenea, o serie de drepturi civile pentru o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei care a fost decisă pentru fiecare, toți fiind condamnați să suporte și daune morale și materiale către rudele victimelor lor. ”Obligă inculpaţii în solidar, inculpatul minor în solidar cu părţile responsabile civilmente Drăgoi Alexandru şi Drăgoi Camelia la plata sumei de 250.000 lei cu titlul de daune morale şi 30.000 lei cu titlul de daune materiale către partea civilă Ulăranu Ionela Liliana. Obligă inculpaţii în solidar, inculpatul minor în solidar cu părţile responsabile civilmente Drăgoi Alexandru şi Drăgoi Camelia la plata sumei de 200.000 lei cu titlul de daune morale şi 20.000 lei cu titlul de daune materiale către partea civilă Dumitrana Elena”, se arată în sentința Tribunalului Gorj.

De asemenea, inculpații au fost obligați să îi plătească despăgubiri și fiicei de un an pe care o avea bărbatul din Filiași pe care l-au ucis. ” Obligă inculpaţii în solidar, inculpatul minor în solidar cu părţile responsabile civilmente Drăgoi Alexandru şi Drăgoi Camelia la plata unei rente globale în sumă de 6.000 lei cu titlul de pensie de întreţinere în favoarea minorei Ulăreanu Erica Maria şi a unei rente periodice lunare în sumă de 1.000 lei începând cu data prezentei sentinţe şi până la majoratul minorei sau până la finalizarea studiilor, cel mult până la împlinirea vârstei de 25 de ani, inclusiv, ori până la noi dispoziţii ale instanţei”, se mai precizează în verdictul magistraților de la Tribunalul Gorj.

Cei patru vor trebui să achite și onorariul de 3700 de lei pentru avocatul soției bărbatului din Filiași ucis, dar și cheltuieli judiciare care variază între 1500 și 2100 de lei pentru fiecare. Sentința Tribunalului Gorj nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Vizualizări: 292

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: