Animale de la PNL

Dacă n-ați mai intrat pe internet de mult sau dacă ați reușit să ștergeți toate „nebunele cu câini” din listă, probabil nu știți că România se bate pentru titlul de campioană mondială la cruzimi îndreptate împotriva animalelor. Conform ONG-urilor care se ocupă de așa ceva, avem zilnic 2-3 astfel de cazuri: pisici arse de vii, câini jupuiți de vii, animale lovite cu piciorul până nu se mai mișcă, cai lăsați să moară de foame sau bătuți până nu se mai pot ține pe picioare, animale aruncate în cuști și lăsate să se mănânce între ele de foame și disperare, tot tacâmul. De unde știm asta? Pentru că mulți dintre cei care o fac se filmează și postează filmulețele și pe net, li se pare amuzant. De ce se întâmplă asta? Pentru că suntem niște cretini nebuni și needucați, desigur. Dar nu e singurul motiv. Celălalt motiv este pentru că PUTEM, de aia. Pentru că știm că putem să omorâm orice animal și să scăpăm basma curată, de aia. Pentru că avem o lege ce prevede o pedeapsă jenant de mică și pentru că nici măcar aia nu se aplică, de aia.

Imaginați-vă cel mai cumplit lucru pe care un psihopat îl poate face unui animal (eventual vă puteți alege din lista de mai sus)? Gata? Știți care e maximul de pedeapsă pentru acea crimă? Un an de închisoare. Știți care e minimul? Amendă. Vi se pare scandalos? Ei bine, doar vouă.

Parlamentarilor care fac parte din comisia juridică li se pare foarte ok. Când a ajuns la ei pe masă un proiect de lege care prevedea mărirea sancțiunilor pentru torturarea animalelor, l-au respins. Doi dintre ei au avut tupeul să și comenteze, explicând că pedepsele prevăzute în noua lege li s-au părut, citez, ”cam mari”. Cei doi sunt (se putea altfel?) membri PNL. Uneori mă întreb de ce sunt PNL-iștii așa proști, dar doar uneori, pentru că în restul timpului iau acest fapt ca pe o axiomă, adică na, PNL-iștii sunt extraordinar de proști și cine îi votează e la fel de prost ca ei și asta e situația, csf (vorba lui Predoiu)? Ca să-i și numim, e vorba de Cătălin Boboc și Nelu Tătaru. Să nu uitați data viitoare, când mergeți la vot, cum îi cheamă pe acești imbecili și mai ales din ce partid fac ÎNCĂ parte.

Până una-alta, pentru că animalele nu pot să vorbească sau să se apere și nici nu se anunță că vor putea în viitorul apropiat, cred că noi suntem cei datori să vorbim în numele lor. Și să punem presiune pe aceste jeguri din parlament să le facă, măcar lor, dreptate. Că nouă, oamenilor, nu prea au chef să ne facă, am înțeles, dar animalele chiar n-au nici o vină.

Vizualizări: 556

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: