Ansamblul Artistic „Doina Gorjului” susţine recitaluri pe hârtie

Des întâlniţi în programele manifestărilor realizate de diferite instituţii de cultură, artiştii Doinei Gorjului nu prea sunt văzuţi la culoare de ascultătorii fideli. Pentru a se pune la socoteală, în programul Festivalului Internaţional de Literatură „Tudor Arghezi” a fost introdus un recital inexistent. Ansamblul se numără şi printre colaboratorii festivalului, alături de Consiliul Judeţean Gorj, de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Gorj, de Consiliul Local şi de Primăria Târgu Cărbuneşti.

Aşa s-a întâmplat şi la Cărbuneşti, cu ocazia Festivalul Internaţional de Literatură „Tudor Arghezi”. Deşi au fost aşteptaţi ore întregi de iubitorii de muzică populară, artiştii „Doinei Gorjului” nu şi-au făcut prezenţa în ultima zi de festival, cu toate că în programul întocmit de organizatori, respectiv CJCPCT Gorj figurau cu un recital de muzică şi poezie. Cel care povesteşte despre dezamăgirea celor peste 300 de cărbuneşteni care au aşteptat în van să apară interpreţii este viceprimarul din Târgu Cărbuneşti, Ion Fugaru. „Au minţit, aşa cum mint ei de obicei. Recitalul pe care trebuiau să-l susţină era în program, iar acesta a fost afişat peste tot în oraş. I-au aşteptat  peste 300 de oameni la Casa de Cultură din Cărbuneşti, unde s-a derulat programul artistic de către CJCPCT Gorj. Cred că au şi primit bani pentru acest recital care nu a avut loc. Organizatorii nici măcar nu şi-au cerut scuze pentru că interpreţii Doinei Gorjului nu au putut veni. Trebuiau să comunice un motiv”, spune Ion Fugaru, viceprimarul oraşului Târgu Cărbuneşti. De asemenea, Fugaru mai menţionează că niciodată interpreţii acestei instituţii de cultură nu a susţinut un spectacol în Târgu Cărbuneşti, în afară de cele susţinute în campaniile electorale, atunci când îi cântau lui Ion Călinoiu. „Ei merg doar pe unde îi duce Ion Călinoiu în campaniile electorale”, menţionează Fugaru.

Au contribuit cu autocarul

Întrebaţi despre recitalul pe care trebuiau să îl susţină reprezentanţii Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” au răspuns iniţial că nu au ştiut nimic despre spectacolul anunţat. „Noi nu ştim nimic. Nu ne-a chemat nimeni. Nu am ştiut despre aşa ceva. Primarul o fi vorbit singur”, spune Gheorghe Porumbel. După puţin timp de gândire acesta a explicat că recitalul s-a ţinut de fapt la Târgu Jiu. Însă nimeni nu a auzit de acest recital. Surse din cadrul CJCPCT Gorj susţin însă că Doina Gorjului a contribuit la organizarea acestui festival doar prin punerea la dispoziţie a autocarului ansamblului, nicidecum prin recitaluri de muzică.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: