Ansamblul „Doina Gorjului” are acelaşi număr de angajaţi ca-n ‘48

Ansamblul artistic „Doina Gorjului” a încasat anul trecut peste trei miliarde de lei vechi din spectacole. Cu toate aceste conducerea ansamblului se teme că bugetul din acest an le-ar putea afecta activitatea. Eventuale disponibilizări ar da peste cap întreg ansamblul deoarece, în prezent, numărul de angajaţi este la limită.

Ansamblul artistic „Doina Gorjului“ a încasat în 2009 peste trei miliarde de lei vechi. Cei mai mulţi bani au provenit din spectacolele din afara judeţului. „Aproximativ 90% din această sumă a rezultat din spectacolele desfăşurate în afara judeţului. Am avut peste 60 de asemenea spectacole. Pe lângă spectacolele din ţară, vara trecută am fost într-un turneu, în Turcia. În funcţie de solicitări şi de condiţiile oferite, am participat cu toată orchestra sau numai cu o parte a instrumentiştilor şi cu dansatori”, a declarat Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului artistic „Doina Gorjului”.

Acelaşi număr de angajaţi ca acum 60 de ani  

Numărul de angajaţi al Ansamblul artistic „Doina Gorjului” este la limită. Ansamblul are aproximativ acelaşi număr de angajaţi ca acum 60 de ani. „În momentul de faţă avem 82 de angajaţi, dintre care 3 salariate sunt în concediu de îngrijire copil. Avem aproximativ acelaşi număr de angajaţi ca în 1948, în condiţiile în care atunci nu exista o trupă de dans. În anul 1948, când s-a pus problema înfiinţării „Tarafului Gorjului”, sindicatele au prins în organigramă 76 de posturi”, a declarat Gheorghe Porumbel. Nici un compartiment nu are un număr suficient de angajaţi. Nişte eventuale disponibilizări impuse de buget ar da peste cap toată activitatea artistică. „Este foarte greu să ne desfăşurăm activitatea şi acum. Nu ştiu ce s-ar putea întâmpla dacă am fi nevoiţi să reducem numărul de angajaţi. În prezent ne-a plecat femeia de serviciu. Nu putem angaja alta pentru că posturile sunt blocate şi nici nu se pot dirija sarcinile ei unui alt salariat. Ar fi bine ca bugetul să fie cel puţin acelaşi ca anul trecut”, a mai precizat directorul Ansamblului „Doina Gorjului”.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: