Anton visează să joace în Serie A !

Proaspăt adus de la Gloria Bistriţa, Anton s-a integrat repede la Pandurii. Mijlocaşul a acoperit bine până acum postul de închizător, unul pe care pandurii au suferit după plecarea lui Pintilii. Anton visează să joace în Serie A.

Anton se pliază perfect pe sistemul gândit de Pustai. Mijlocaşul a jucat titular în primele etape din retur şi a fost chiar aproape de un gol superb cu Oţelul.

Anton, piesă „beton” !

Adus în iarnă la „pachet” cu colegul Predescu, Paul Anton s-a integrat rapid la Pandurii. Spre deosebire de Predescu, Anton s-a impus repede în primul 11. Anton acoperă zona de mijloc alături de mai tehnicul Nistor iar gorjenii au părut puternici în primele etape din retur. După o uşoară ezitare la golul Vasluiului de la Tg-Jiu, Anton a prins mai mult curaj la Galaţi. Ba chiar a fost aproape să înscrie cu un trasor de la 30 de metri, dar şutul său a trecut aproape de buturile lui Grahovac. „Pot spune că ne-am bătut singuri, dar nu e o tragedie. Mai vin şi astfel de momente, păcat că a venit după două victorii, dar o să strângem rândurile. Mergem înainte şi vrem victoria cu Iaşiul”, spune Anton care e convins că moldovenii vor veni să-şi vândă scump pielea la Tg-Jiu. „E un meci dificil, deşi pare facil. La Petrolul au condus şi au pierdut greu, cu CFR-ul au condus şi au făcut egal, iar cu Rapid au pierdut cu un autogol.  O să fie un meci greu, dar trebuie să ni-l facem uşor, să marcăm repede şi să câştigăm.”

Vrea să-l copieze pe Maxim

Anton e unul din cei mai promiţători mijlocaşi la închidere din Liga 1. Pandurii au reuşit să-l aducă liber de contract după problemele financiare ale celor de la Bistriţa, dar cota de piaţă a jucătorului e undeva la jumătate de milion de euro. Anton a acceptat oferta de la Tg-Jiu cu gândul că Pandurii l-ar putea propulsa spre fotbalul din Vest. Exemplul Maxim l-a încurajat pe Anton. Mijlocaşul nu vrea însă în Germania ci în Italia. „Orice echipă poate fi o rampă de lansare, dar Pandurii cu poziţia din clasament şi rezultatele din ultimii ani este o rampă mult mai bună de lansare. Totul depinde de mine. Eu sper să îmi fac treaba bine aici. Nu ştiu dacă sunt urmărit de scouteri. Prefer campionatul italian”, spune jucătorul de 21 de ani care speră să intre cât mai repede şi în vederile lui Victor Piţurcă. Anton a strâns până acum 6 selecţii în naţionala de tineret a României.

21 – de meciuri din 22 posibile a prins Anton în acest sezon la Bistriţa şi Pandurii. 20 dintre acestea au fost din postura de titular şi de 15 ori a fost integralist

29 – de jucători s-au antrenat ieri sub comanda lui Pustai. Karim, Ibeh şi Mamele şi-au revenit după accidentări şi s-au pregătit cot la cot cu restul colegilor

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: