Antonie: Încă se lucrează la listele cu angajările la Minprest

Directorul Diviziei Miniere, Daniel Antonie, a declarat la un post local de televiziune că, cel mai probabil, angajările la Minprest se vor face în jurul datei de 10 octombrie. Datele vehiculate până acum au fost 15 septembrie şi 1 octombrie. Directorul a mai spus că se lucrează şi acum la listele cu cele 360 de persoane care vor fi angajate. El a explicat procedura de selectare a oamenilor, dar a adăugat că printre aceştia se vor afla şi cei care au fost detaşaţi la CE Oltenia.

Reporter: Care sunt criteriile pentru angajările de la Minprest?

Daniel Antonie: După cum ştiţi CE Oltenia este acţionar majoritar la Minprest şi nu cred că ar fi trebuit să prezinte un buget, deşi bugetul lor e cuprins în al nostru. De asta a durat atât.  Acum privind criteriile de angajare şi listele, se lucrează la ele. De fapt, din 1 august firmele sindicale nu mai practică servicii la CE Oltenia, de atunci lucrăm la aceste liste.

În mare, s-au întocmit dosarele acestor oameni la unităţile miniere de carieră. S-a făcut o analiză de către şefi şi o comisie de analiză de la fiecare unitate după care s-au selectat un număr de dosare pentru fiecare unitate minieră. Apoi au ajuns la Divizia Minieră unde au fost analizate de o nouă comisie formată la nivelul Diviziei şi s-au prezentat aceste dosare. A urmat o selecţie. Unul din criterii a fost acela de vânzare teren către complex, teren sau gospodărie, în funcţie de suprafaţă. Sunt oameni care au dat teren şi alţii care sunt în faţa fronturilor de lucru. Sunt şi în jur de 100 de cazuri sociale. Rep.: Aveţi un număr maxim de persoane pe care o să le angajaţi?

D.A.: Se lucrează la aceste liste, am discutat şi cu primarii, liderii de sindicat. Încă nu s-a definitivat această listă. Depinde de data la care începem contractul de prestări servicii, pentru că dacă-l începem în jur de 10 octombrie o să fie 360-370 de oameni maxim. Dar trebuie să ţinem cont că detaşările la Minprest au încetat şi aceşti oameni se întorc la Minprest înapoi. Trebuie luaţi şi aceştia în calcul.

Rep.: Câte dosare aţi primit?

D.A.: Sunt foarte multe dosare, în jur de 500 şi ceva. În fiecare săptămână îmi vin la audienţă oameni cu aceeaşi problemă. O să analizăm şi cazurile lor.

Rep.: Când încep lucrul?

D.A.: Înaintez, sper să fie aşa, 10 octombrie.

Rep.: Unde se afişează aceste liste şi când?

D.A.: În momentul în care se definitivează se discută şi la nivelul unităţilor miniere de carieră să-i înştiinţăm pentru dosarele selectate şi o să fie chemaţi la Minprest.

Rep.: Au fost la un moment dat probleme legate de bugetul Minprest. Mai sunt probleme pe această temă?

D.A.: Nu mai sunt probleme, s-a făcut o analiză şi înţeleg că nu au fost problemele chiar aşa, cu cheltuielile făcute de conducători. Trebuie să se aleagă acolo şi un preşedinte de Consiliu de Administraţie, pentru că nu au.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: