Antrenamente „doi într-unul“ pentru Pandurii

Pandurii au efectuat în cea de-a doua zi de cantonament din Antalya două antrenamente de dimineaţă, unul la sala de forţă de la ora 9 dimineaţa, pentru că sala nu era disponibilă mai târziu, şi altul tot de o oră pe terenul de antrenament. De la şedinţele de pregătire au lipsit Ghindeanu şi Ilie Iordache, ambii cu probleme medicale, precum şi Tilincă, acesta continuând separat un program de recuperare. Azi echipa are programat doar un antrenament dimineaţa, după-amiază jucătorii primind liber pentru a merge în Antalya la cumpărături.

Treziţi mai devreme ieri, jucătorii au aflat la micul dejun că vor merge mai devreme la sală, după care vor face şi un antrenament cu mingea pe teren. În acest sens li s-a spus să coboare la sală cu ghetele de antrenament la ei pentru a pleca imediat cu autocarul la teren. Nedumeriţi de schimbarea de program unii dintre ei au reacţionat întrebând ce fel de antrenament au, Alin Rus explicându-le că este vorba de antrenament „doi în unu”. După antrenamentul de o oră la sala de forţă a Hotelului Sera, jucătorii au plecat cu autocarul la un al doilea antrenament pe terenul din Lara. Toţi jucătorii, cu excepţia lui Tilincă, ce are în continuare un program special de sală, şi a celor doi accidentaţi de duminică, Iordache şi Ghindeanu, au efectuat exerciţiile speciale la aparatele din sală, lucrându-se pe grupe, pe toate aparatele.

Programul a fost făcut în prealabil de preparatorul fizic Fane Cioacă, care a studiat cu o zi înainte toate aparatele din sală pentru a stabili grupele de muşchi pe care se va lucra şi numărul aparatelor. Împărţiţi în două grupe, jucătorii au efectuat o oră de antrenament la cele 14 aparate, Ilie Iordache şi Ghindeanu făcând doar câteva mişcări permise de medic.

La antrenamentul de ieri, Ghindeanu şi Iordache au fost opriţi de la pregătire de medicul Ion Şerban, pentru că au acuzat probleme medicale. Acesta a precizat că Ilie Iordache şi Daniel Ghindeanu au probleme, în primul caz fiind vorba de o ruptură fibrilară, iar în al doilea de o întindere a tendoanelor.

O problemă medicală mai gravă a apărut în cazul lui Daniel Ghindeanu, care spune că a simţit o durere pe muşchiul piciorului drept la antrenamentul de luni, medicul Ion Şerban considerând că poate fi o întindere sau chiar o ruptură fibrilară. Dacă se va dovedi că e mai grav acesta ar putea pleca acasă mai devreme decât restul echipei pentru că nu mai poate efectua antrenamente. „Deocamdată face tratament aici şi face repaus pentru a vedea cât de grav este, rămâne să vedem în următoarele zile despre ce este vorba pentru că dacă nu e grav poate reveni pe teren după o săptămână de pauză” a precizat medicul echipei.

Ilie Iordache stă trei zile

Ilie Iordache acuză dureri la genunchi la fel ca şi în urmă cu un an în Portugalia, el fiind de părere că a recidivat aceeaşi problemă care îi apare după ce ia pauză o perioadă mai lungă: „Nu ştiu despre ce e vorba exact, dar ştiu că mă doare şi de fiecare dată păţesc la fel după ce iau o pauză mai lungă. Când vin din vacanţă de fiecare dată am probleme la începutul pregătirii”. Medicul echipei a diagnosticat că este vorba de o miozită şi o întindere a tendonului la genunchi, precizând că jucătorul va avea nevoie de  trei zile refacere fără antrenamente şi de un tratament special.

Stanca a sărbătorit la muncă cei 29 de ani

Născut pe 18 ianuarie 1980, portarul echipei Pandurii, Răzvan Stanca, prinde de fiecare dată aniversarea zilei de naştere în cantonament. El a sărbătorit  împlinirea a 29 de ani alături de colegi cu două antrenamente pe zi. Stanca a precizat că e obişnuit să nu sărbătorească în mod special ziua lui, de fiecare dată fiind în această perioadă a anului în cantonament. „Nu prea am cum să sărbătoresc decât prin muncă, de fiecare dată fiind în perioada asta în cantonament. Dar m-am obişnuit chiar să sărbătoresc aşa cu ghilimele numai aici în Antalya. Nu am avut timp de chef, doar cu apă plată şi lămâie am sărbătorit, pentru că altceva nu avem voie. Trebuie să ne pregătim şi nu avem timp de sărbătorit.”

Meci amical cu o echipă germană de liga a treia

Programul echipei Pandurii va continua azi cu un singur antrenament programat dimineaţa, iar după-amiază antrenorul Sorin Cârţu a decis să le dea liber elevilor săi pentru a merge la cumpărături. Şeful delegaţiei echipei Pandurii, Viorel Temelescu, a precizat că se va organiza cu această ocazie o excursie în Antalya unde jucătorii pot merge şi la shopping. Miercuri este programat doar un joc amical, primul din acest stagiu, cu o echipă germană de liga a treia, SCH Oningen. „Pentru primul amical am ales un joc mai uşor, cu o echipă germană de liga a treia. Jocul va fi programat după-amiază la Belek, acolo unde se pregătesc nemţii”, a explicat Viorel Temelescu.

Raskovic a rămas fără laptop în aeroport

Atacantul Milanco Raskovic nu a mai găsit în bagaje laptopul cu care plecase de la Bucureşti. Când a ajuns în Antalya acesta a constatat că în bagajele sale era doar geanta laptopului, acesta dispărând între timp din bagaje, probabil la Bucureşti. Laptopul îl cumpărase acum şase luni cu 1300 de euro şi avea stocate în el fotografiile familiei, mesaje şi filme fiind pregătit pentru a-l folosi în cantonament. După antrenamente fotbaliştii folosesc de regulă laptopul pentru a comunica pe internet cu cei dragi, acum Raskovic apelând la colegul de cameră Simion pentru a-i împrumuta laptopul său.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: