Apă de ploaie şi de colonie

Vorba aia cu locul “sub” soare care ar fi pentru toți a început să nu mai aibă acoperire. Acum, că s-a născut și al 7.000.000.000-lea om, ne înghesuim toți pe planeta asta ca o familie de romi cu 10 membri care se destrăbălează într-o garsonieră confort 2, în Ferentari. Nu doar din motivul ăsta, ci și din cauza declarațiilor tot mai războinice ale liderilor planetei și orbitelor tot mai amenințătoare ale asteroizilor, fizicianul Stephen Hawking (un fel de Einstein invalid al zilelor noastre) a declarat, recent, că singura soluție pentru salvarea rasei umane este colonizarea spațiului. În ideea, desigur, că Pământul nu ne va mai răbda mult.

Ideea este bună. Până să ne mutăm mai mulți pe diverse planete din sistemul solar, eu i-aș muta mai întâi pe politicieni. Pentru că Pământul și Parlamentul sunt prea mici ca ei să nu se ia la harță neproductivă zi de vară până-n seară, în loc să muncească, aș pune fiecare partid pe o planetă diferită, doar-doar așa or mai uita unii de alții.

Mercurul l-aș păstra pentru Adrian Năstase, pentru momentul când va fi izgonit din partid (sau condamnat) și va avea nevoie de un loc dosnic unde să se reculeagă. L-aș trimite tot acolo și pe Cătălin Botezatu, ca să nu se simtă singur Adi, și aș redenumi planeta Merfund. Pe Venus am auzit c-ar fi niște munți pe care Radu Mazăre (alt rebel al PSD-ului) i-ar explora și exploata bucuros. Numai să nu vină și Băsescu și să-i pună pe toți ministru. Dar pe cine ducem pe Marte- Omuleții verzi de la Partidul Ecologist mai există- Dacă da, e perfect. Pentru că, din moment ce Marte mai e supranumită și Planeta Roșie, o să-l trimitem tot acolo și pe neocomunistul Ion Iliescu, pentru asigurarea contrastului cromatic. Jupiter, știm cu toții, este o gigantă de gaz, deci acolo îi ducem pe Dinu Patriciu și pe bunul său prieten Crin Antonescu. Mai ales că acolo ține noaptea câteva mii de ore, exact cum îi place somnorosului. Dacă nu-i place pe Neptun, Crinache poate să tragă pe dreapta pe Uranus, planeta care se învârte culcată pe orizontală, cu polii acolo unde celelalte planete au ecuatorul. Urmează Saturn, unde i-aș trimite pe toți miniștrii transporturilor de până acum, să asfalteze la centura aia mare până le-o veni acru. În fine, pe Neptun, departe, l-aș duce pe Băsescu, ca zeu al mărilor și al flotei ce se află. Iar pe Pluto, că tot nu mai e considerată planetă, aș duce PC-ul, cu tot cu Antena 3. Orice planetă, oricât de mică, e suficientă pentru partidul ăstora.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: