Aparegio ameninţă cu debranşarea

Aparegio ameninţă locuitorii municipiului Târgu Jiu că vor fi debranşaţi de la reţeaua de apă a oraşului, dacă nu-şi vor plăti facturile la timp. Aparegio are de încasat în acest moment 24 de miliarde de lei vechi, motiv pentru care s-a trecut deja la sistarea alimentării cu apă a unor consumatori. Fără aceşti bani, reprezentanţii Aparegio susţin că nu pot duce la bun sfârşit programul de revizii, reparaţii şi contorizarea individuală la apă.

Directorul Aparegio, Ion Popescu, a spus că se va recurge la debranşare odată cu trecerea a 45 de zile de la facturare. Sistarea apei potabile a fost făcută deja la unele asociaţii de proprietari din municipiu, în special cele din partea de nord a oraşului. Popescu a spus că tuturor celor care nu şi-au plătit datoriile vor rămâne fără apă, până la încasarea tuturor debitelor. Dintre cele 24 de miliarde ce trebuie încasate, 13 miliarde sunt de la consumatorii individuali, iar restul, de 11 miliarde, de la unii agenţi economici şi instituţii publice din municipiu.

În topul datornicilor la operatorii economici se află societăţile Mirfo şi Artego, cu care se încearcă un sistem de compensare. De asemenea, instituţiile publice, spitalele şi şcolile sunt deficitare la plata apei. Penalităţile percepute de Aparegio trec de 100 de milioane de lei vechi. Pentru a soluţiona problemele, autorităţile locale vor demara o campanie de informare a cetăţenilor privind consecinţele neachitării la timp a facturilor.

Vizualizări: 85

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: