Apel pentru copiii fără Moş Crăciun

Foarte mulţi copii necăjiţi din Târgu Jiu îl văd pe Moş Crăciun doar la televizor sau visează că primesc daruri însă în realitate abia au cu ce să-şi potolească foamea. Direcţia de Publică de Protecţie Socială face un apel la oameni pentru a aduce la sediul instituţiei un pacheţel cât de mic pentru cei care nu au Moş Crăciun.

Fiecare dintre noi poate face un copil fericit, în limita posibilităţilor, măcar o dată pe an. Dacă printre cei dragi nouă, cărora le oferim cadouri de sărbători, ar mai putea fi inclusă o persoană necunoscută despre care nu ştim decât că este la vârsta inocenţei, a fost cuminte şi a fost mereu ocolită de Moş Crăciun, atunci nu ezitaţi să mai faceţi un pacheţel în plus. Târgujienii care vor şi au posibilitatea să cumpere o hăinuţă, o jucărie, o carte de colorat sau dulciuri pot face un pacheţel şi să-l aducă la sediul Direcţiei de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu pentru a fi oferit unui copil sărac. “Fac apel la oamenii obişnuiţi din oraş şi îi întreb dacă ar mai putea face încă un copil fericit de sărbători. Orice pachet cât de mic ar conta mult pentru un copil care nu a fost obişnuit să primească daruri. În pacheţel ar  putea fi inclus şi o scrisoare sau un bileţel al copilului nostru către copilul necunoscut. I-aş sfătui pe oamenii cu suflet mare să adauge pe pachet câteva detalii despre conţinutul acestuia privind sexul sau vârsta copilului căruia ar dori să fie donate lucrurile respective pentru ca micuţii să se poată folosi de ele”, a declarat Teodora Ciobanu, directorul Direcţiei de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Un brăduţ în fiecare casă

Primăria Târgu Jiu va oferi, de sărbători, brăduţi împodobiţi şi coşuri cu alimente unui număr de 30 de familii defavorizate. De asemenea, vor fi oferite pachete cu carne şi cârnaţi tuturor persoanelor care primesc ajutor social sau beneficiază de masă la cantina săracilor. Dintre cele 250 de persoane care mănâncă la cantină, 99% sunt copii. Autorităţile vor organiza şi o petrecere de Revelion pentru copii orfani şi fără adăpost la cantina unui liceu din oraş. “La Revelionul Solidarităţii pot participa copiii orfani şi cei de la Casa de Copii care au depăşit vârsta de 18 ani şi nu au locuinţă,” a precizat Teodora Ciobanu, directorul Direcţiei de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: