Aplaudacul Porumbel, desfiinţat de Morega

Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului „Doina Gorjului”, a fost pus la zid ieri de deputatul Dan Ilie Morega. Atacul deputatului a venit după de Pandurul a publicat ieri ample extrase din Proiectul de management cu care Porumbel a câştigat un nou mandat de director. Un proiect plin de laude la adresa lui Ion Călinoiu, dar şi de critici privind ziarele care nu îl venerează pe preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Într-un interviu acordat postului Radio Infinit, Morega s-a arătat stupefiat de proiectul de management al lui Gheorghe Porumbel. „El nu are nicio calitate să analizeze activitatea media, a presei scrise, a radiourilor şi a televiziunilor. Probabil că la atât se pricepe el. El trebuia să cadă acest examen pentru ceea ce am spus eu până în prezent, pentru faptul că a dus Ansamblul Doina Gorjului într-un hal fără de hal. Nu este suficient să fii fluierici, că el ştie să cânte la fluier, să mai ai nişte brânză, cu mămăligă şi cu rachiu, să stai la masă şi să-i dai 10 lui Porumbel. Este inadmisibil. Să nu confundăm brânza, fluierul, cu calităţile profesionale pe care Porumbel nu le are.  De ce aceşti derbedei îşi bat joc de acest tezaur care este folclorul românesc, de ce ţin asemenea trântori şi nu găsesc albine lucrătoare?”.

Iată şi câteva pasaje din proiectul lui Porumbel, criticat de Morega. „Toate gândurile bune ale managementului viitor al „Doinei Gorjului” se leagă, aşadar, pe această linie de bunele intenţii ale Consiliului Judeţean şi în mod deosebit ale conducerii acestuia, pe care eu, personal, nu le pun la îndoială”. „Firesc ar fi ca toate aceste publicaţii să scrie numai cuvinte frumoase despre artiştii ansamblului şi, în general, despre întreg personalul, care îşi face datoria cu dăruire şi răspundere. Din păcate, există şi publicaţii înregimentate politic, aflate în serviciul unor organizaţii şi partide care nu ezită să conteste, chiar şi fără motive, hotărârile majorităţii Consiliului Judeţean şi activitatea instituţiilor subordonate acestuia, implicit a Doinei Gorjului”.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: