APM Gorj îşi înnoieşte parcul auto prin programul Rabla

Se apropie startul programului Rabla pentru anul în curs. Reprezentanţii Agenţiei de Protecţie a Mediului Gorj estimează că începând cu 15 iunie vor fi distribuite tichetele valorice. Inclusiv APM Gorj va casa unul dintre autoturismele vechi din dotare, asta pentru că şi pentru instituţii vor fi alocate câteva mii de astfel de vouchere.

Pregătirile pentru lansarea ediţiei din acest an a programului Rabla au intrat în linie dreaptă. Astfel, până în data de 23 mai colectorii şi a dealerii auto care au dorit să participe la acest program guvernamental care prevede scoaterea din uz a autovehiculelor uzate şi-au putut depune dosarele pentru validare. În circa 2 săptămâni se va da stratul programului, cel puţin pentru persoane fizice, susţine şeful Agenţiei de Mediu. „Am vorbit la Fondul de Mediu şi încă nu se validaseră nici colectorii, nici producătorii. La nivelul judeţului ar fi cam opt colectori autorizaţi, însă nu ştim dacă vor fi avizaţi toţi pentru că una dintre condiţii este să nu aibă datorii. Există posibilitatea ca pentru persoane fizice şi pentru instituţii publice să fie perioade diferite pentru depunerea dosarelor. Voucherul se va da la colectorul validat. În procedura de autorizare este şi un termen de contestare. Noi estimăm că din 15 iunie va demara programul pentru persoane fizice”, a declarat Nicolae Giorgi, directorul APM Gorj.

Vor să achiziţioneze o maşină nouă

Pentru ediţia din acest an a programului Rabla, vor fi emise 20.000 de tichete, din care 17.000 pentru persoane fizice/juridice, iar restul de tichete vor fi pentru instituţiile publice. Repartizarea tichetelor valorice nu va fi egală în fiecare judeţ, ci se va realiza în funcţie de numărul maşinilor mai vechi de un deceniu din parcurile auto judeţene. Şi APM Gorj va da un Cielo vechi pentru un voucher în valoare de 6500 lei. Astfel angajaţii instituţiei vor putea beneficia anul acesta de o nouă maşină pentru a o folosi în teren. „Instituţiile publice sunt trecute şi ele cu vreo 3000 de vouchere, la nivel de ţară. Avem un autoturism de peste 10 ani şi vrem şi noi să depunem dosarul. Este o reducere să-i spunem aşa, tot la bugetul statului facem economie. Voucherul îl depunem la un producător, probabil la Dacia, ca să achiziţionăm un autoturism nou. Agenţia Naţională va suporta diferenţa de preţ pentru că avem aprobare în acest sens”, a precizat Nicolae Giorgi.  

TERMEN

La ediţia din acest an se va utiliza un singur tichet valoric pentru achiziţionarea unui autovehicul nou, faţă de trei tichete câte se utilizau în anii anteriori. Mai trebuie ştiut că sesiunea se va desfăşura într-o singură etapă, iar termenul limită în care aceste cupoane valorice vor fi acceptate este de 20 noiembrie.

Vizualizări: 233

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: