Apostu se va opera mâine la Bucureşti

Atacantul echipei Pandurii, Bogdan Apostu, a suferit o ruptură de menisc în stagiul din Antalya, jucătorul efectuând acolo deja un RMN care confirmă această problemă. Acesta nu s-a mai antrenat cu echipa, făcând doar antrenamente uşoare la sală sau pe teren, fără a solicita genunchiul drept. Astăzi echipa va reveni în ţară dar Apostu se va interna la o clinică din Bucureşti unde va fi operat imediat.

Ghinionistul atacant s-a accidentat chiar la  prima şedinţă de pregătire  explicând că o schimbare de direcţie a fost fatală pentru genunchiul său. Programat la un examen RMN în Antalya, Apostu a primit vestea că e vorba de ruptură de menisc dar nu este sigur că nu este vorba şi de ruptură de ligamente, această problemă fiind vizibilă doar în timpul operaţiei: „M-am speriat să nu fie ceva mai grav, o ruptură de ligamente cumva. Cel mai uşor scap dacă e vorba doar de menisc aşa cum a stabilit medicul la RMN. Mia spus că e posibil să fie şi ligamentul întins, se vede o mică leziune dar cu certitudine nu poate spune dacă e şi rupt, asta se va vedea doar în timpul operaţiei de menisc când se va interveni prin artroscopie”.  Dacă ligamentul e doar întins nu va necesita operaţie la ligamente, a mai precizat jucătorul, şi nici dacă e rupt parţial în mică măsură nu se pune problema operaţiei: „Domnul preşedinte a spus să merg la încă un control la medicul Pompiliu Popescu. Am discutat deja să merg când revenim în ţară, la clinica Med Sport a ortopedului Marian Anghelescu pentru operaţie. Dacă ligamentul este cumva rupt în proporţie de peste 70 % se va face şi această operaţie de ligamente”.  Cert este că Petre Grigoraş nu se va putea baza pe atacant cel puţin o lună, iar funcţie de intervenţia pe care o va efectua sau de recuperarea sa acesta va mai reveni sau nu în acest tur: „În cel mai fericit caz, în care mă vor opera doar de menisc, stau doar o lună pentru că la o săptămână după operaţie pot reîncepe antrenamentele. Dar dacă va fi vorba şi de ligamente perioada de recuperare e mai mare. Marţi vreau neapărat să merg la operaţie, sper să nu fie atât de grav şi să revin repede”.

„îmi pare foarte, foarte rău pentru că pentru cel puţin o lună o să-l pierdem. Părerea mea e că pentru el turul campionatului e compromis, e greu să revină cred, dar asta este viaţa de fotbalist, se întâmplă”.

Petre Grigoraş

Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: