Aproximativ 300 de proiecte pe Măsura 141

Fermierii gorjeni au profitat de faptul că începând cu această sesiune proiectele pe Măsura 141 se scriu gratuit şi au luat cu asalt biroul Centrului Judeţean de Dezvoltare Rurală din cadrul Prefecturii.

Până în momentul de faţă, aproximativ 300 de persoane au solicitat fonduri nerambursabile pe această Măsură. “Majoritatea proiectelor depuse pe Măsura 141 au fost întocmite gratuit deoarece începând cu această sesiune o firmă din Bucureşti a câştigat licitaţia la nivel naţional şi a subcontractat activitatea firmelor din Gorj, societatea respectivă urmând să-şi încaseze contravaloarea din fondurile europene. Printre cei care scriu proiecte în mod gratuit se află şi consultanţii Camerei Agricole. Până la sfârşitul lunii ne aşteptăm să înregistrăm peste 600 de proiecte, cele mai multe persoane depunându-le pe ultima sută de metri”, a declarat Petre Tomoiu, coordonatorul Centrului Judeţean pentru Dezvoltare Rurală Gorj.

FINANŢARE

Petre Tomoiu a mai precizat s-au trimis notificări la beneficiarii proiectelor declarate eligibile în sesiunea din toamna anului 2010, urmând ca după transmiterea dosarelor la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) să fie semnate contractele de finanţare. “Până la prezentarea la OJPDRP beneficiarii au obligaţia să se înregistreze la Registrul Comerţului”, a spus Tomoiu.

FONDURI

Măsura 141 vizează sprijinirea fermelor de semisubzistenţă, iar beneficiarii acesteia primesc câte 1500 de euro pe o perioadă de 5 ani. Proiectele se mai pot depune până la data de 30 iunie.        

                     

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: