Arafat despre gorjeanul vindecat: Nu se poate întoarce acasă

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că tânărul din Gorj, primul pacient confirmat în România cu virusul Covid-19 și ale cărui teste au ieșit negative, va fi externat, dar nu poate fi lăsat să plece acasă, unde membrii familiei acestuia sunt în izolare.

„Este negativ, urmează sa fie externat, dar tocmai asta discutăm că nu se poate întoarce în rândul familiei. Aceasta este izolată și aceștia pot să dezvolte simptome în 14 zile. Trebuie să găsim o soluție pentru el, să rămână într-un loc. Este sănătos, va rămâne la spital sau la Gorj, la un hotel, dar nu în familie”, a spus Raed Arafat, la Digi24.

Cel de-al doilea test al tânărului din Gorj, primul pacient confirmat în România cu noul coronavirus, a ieșit negativ sâmbătă. Primul test care a arătat că bărbatul nu mai este purtător al virusului a fost făcut vineri.

Tânărul în vârstă de 25 de ani este internat la Institutul „Matei Balş” din Capitală, după ce a fost depistat, miercuri, pozitiv la testarea pentru virusul Covid-19.

Familia bărbatului este izolată la domiciliu până la împlinirea perioadei de incubaţie a virusului, de 14 zile.

Vizualizări: 2,403

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: