Arbitra Alina Peşu, promovată de Comisia UEFA la categoria 1

UEFA, prin Comisia de Arbitri, a revizuit ierarhia arbitrilor la mijlocul sezonului 2021-2022 în urma validării noilor liste FIFA cu oficialii de joc din Europa. Printre arbitrii promovaţi se numără şi arbitra Alina Peşu, o prezenţă obişnuită la meciurile de pe Stadionul Municipal din Târgu Jiu în ultimi ani.

 Arbitra Alina Peșu a primit o veste excepțională fiind promovată în categoria 1 a arbitrilor internaționali. Mai mult, aceasta va face parte și în 2022 de pe lista FIFA a României. Alina este din Craiova, are 31 ani și primul contact cu fotbalul a fost într-o echipă de băieți. A fost căpitan în Bănie de la primul meci la Sporting Craiova, iar apoi s-a dedicat complet arbitrajului. Acum, când nu conduce meciuri la cel mai înalt nivel, e profesoară de educație fizică și sport.

Promovată în urmă cu 3 ani pe lista FIFA a României, fiind confirmată de CCA și pentru sezonul viitor, Alina a mai primit o veste excepțională din partea forului european. A fost promovată în „First Category” și mai are un singur pas până la „Elite”, cea mai importantă categorie de arbitru. Până în acest moment, Alina făcea partea din „Third Category”, care va dispărea de la anul, și a făcut un salt de două categorii. „Este pentru prima dată în istoria arbitrajului când se întâmplă așa ceva. Niciodată nu a mai fost o situație ca cineva să promoveze din cea de-a treia categorie în prima, fără să treacă prin cea de-a două. Nici la băieți nu s-a întâmplat”, au precizat specialiștii în domeniu pentru gsp.ro.

Odată cu Alina Peșu în prima categorie au mai promovat și alte nouă fete din Cehia, Franța, Anglia, Italia, Polonia, Ungaria, Serbia sau Spania. Comisia a decis, de asemenea, să reducă numărul categoriilor de la patru la trei. Au rămas astfel Elite, categoria I și a II-a, a informat FRF.

Elite: Ovidiu Hațegan, Istvan Kovacs, Iuliana Demetrescu

Categoria I: Horațiu Feșnic, Radu Petrescu, Alina Peșu, Vlad Ciobanu (futsal)

Categoria a II-a: Marian Barbu, Marcel Bîrsan, Andrei Chivulete, Ana Maria Terteleac, Cristina Trandafir, Liviu Chița (futsal), Daniel Deca (futsal), Bogdan Hanceariuc (futsal)

Galerie foto


Vizualizări: 747

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: