Tot mai mulţi fotbalişti neplătiţi de cluburi

Tot mai mulţi fotbalişti au depus memorii la FRF şi s-au adresat într-un număr uriaș către AFAN, din cauza problemelor cu cluburile. Preşedintele Emilian Hulubei a precizat că 2021 este cel mai greu an pentru echipele din eşaloanele inferioare care înregistrează datorii mari către bugetul de stat.

Fotbalul românesc trece prin cele mai dificile momente din punct de vedere economic a dezvăluit Emilian Hulubei, președintele Asociației Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori. Numărul memoriilor depuse de jucători în acest an se apropie de 600 şi tot mai mulți fotbaliști se adresează către AFAN după ce nu reușesc să se înțeleagă cu cluburile, iar prevederile contractuale nu le sunt respectate.

Un argument pentru care consideră că acest lucru s-a întâmplat acum este legat de numărul mare de echipe din Liga 3, 100 (10 serii a câte 10 cluburi), dar și cel din Liga 2, unde au luat startul 20 de echipe, iar câteva dintre ele au semnalat probleme cu banii încă de la începutul campionatului.

”Este, într-adevăr, cel mai greu an. Din 2007 sunt la AFAN și au mai fost ani grei, dar parcă nu a fost niciodată ca în 2021, probabil s-au adunat mai mulți factori. Sunt mai multe echipe, la Liga 3 sunt 100 de echipe, la Liga 2 sunt 20 și la Liga 1, 16. Crescând numărul jucătorilor a crescut și numărul litigiilor iar anul 2021 a fost unul foarte dificil pentru toate echipele. Iniţial s-a crezut că se va rezolva problema după aplicarea contractului de activitate sportivă, la care se plătește foarte puțin către stat dar, în continuare, cluburile înregistrează datorii mari către bugetele de stat. Problema e că majoritatea echipelor sunt sponsorizate de autoritățile locale iar bugetele cluburilor sportive s-au diminuat”, a spus Emilian Hulubei, la Pro X.

Printre echipele cu cele mai mari probleme din punct de vedere economic din Liga 2 se numără, în principal, unele aflate în coada clasamentului cum sunt Dacia Unirea Brăila, Astra sau Dunărea Călărași. Un exemplu elocvent este însă şi ocupanta locului secund, FC Hermannstadt, care a cerut și a primit dreptul de intrare în insolvență.

Echipele din Târgu Jiu nu au avut litigii semnificative cu jucătorii în acest sezon, Pandurii având plătiţi la zi toţi jucătorii. Doar ACS Viitorul a fost reclamată în vară de unul dintre jucătorii de care se despărţise, Vlad Prejmerean, despre care liga2.ro a informat că a câştigat litigiul cu fostul club, acesta fiind împrumutat la Târgu Jiu de Luceafărul Oradea.

Vizualizări: 319

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: