Arbitrii gorjeni se pregătesc de promovare

Mai mulţi arbitri din gorjeni din B şi C vor susţine în următoarele zile, pe Stadionul Dinamo, testele fizice şi probele teoretice pentru a promova în lotul divizionar C. Judeţul Gorj este de această dată reprezentat la toate concursurile de promovare, cea mai numeroasă fiind participarea pentru promovarea la lotul C. Deşi numărul arbitrilor care merg la examene este din ce în ce mai mare, an de an, preşedintele Comisiei Judeţene de Arbitri Gorj, Cosmin Tutunaru, nu este mulţumit şi vrea ca mai mulţi arbitrii gorjeni să promoveze pe viitor.

Comisia Judeţeană de Arbitri Gorj a cunoscut o revigorare în ultimii ani când opt arbitri au promovat în eşaloanele superioare. Deşi are o echipă în Liga I, Gorjul nu are încă un arbitru care să activeze la nivelul primului eşalon, doi dintre arbitri gorjeni, Lorin Udrea şi Mihaela Popescu, încercând în aceste zile să treacă de examenul care le va permite să arbitreze meciuri din Liga I.

Locuri puţine pentru promovare

Gorjul are în acest moment 16 arbitri aflaţi în febra examenelor de promovare, aceştia aflându-se de azi la Bucureşti pentru a susţine examenele. Colegiul de arbitri gorjean se află în ascensiune după ce tot mai mulţi tineri s-au îndreptat în ultimii ani către arbitrajul de fotbal, AJF Gorj organizând an de an cursuri de arbitri. Preşedintele CJA Gorj, Cosmin Tutunaru, speră ca mai mulţi dintre arbitri gorjeni să poată promova în acest an, deşi locurile repartizate pentru fiecare eşalon sunt destul de puţine. Astfel, la nivelul lotului A vor putea promova anul acesta doar trei arbitri şi cinci asistenţi, la lotul B pot promova cinci arbitri şi opt asistenţi iar la lotul C se asigură 10 locuri pentru arbitri şi 15 pentru asistenţi.

Şanse mari de promovare la lotul C

Participarea cea mai numeroasă  a gorjenilor este la examenul de promovare la nivelul eşalonului trei, acolo unde opt arbitri gorjeni încearcă azi să treacă de testele fizice. Ultimele săptămâni au însemnat pentru ei o pregătire fizică mai intensă pentru a fi în formă maximă la examenele de azi. Şeful arbitrilor gorjeni mizează pe trei arbitri care ar putea promova la acest examen: „Pentru liga a treia aş miza pe un arbitru şi doi asistenţi, poate chiar una dintre fete să promoveze deşi acolo sunt locuri nelimitate şi e posibil să intre chiar toate trei. Alina Dănăşel este deja în lotul de perspectivă fiind observată de mai mult timp în vederea promovării dar şi Ramona Muja şi Dorina Bunget sunt bine pregătite şi pot promova şi ele. Depinde cât de bine sunt pregătite din punct de vedere fizic pentru aceste testări şi cum stau şi cu psihicul la ora concursului”.

Şansele cele mai mari pentru a promova la eşalonul B le are Marius Bârzan, şeful arbitrilor considerând că e cel mai bine pregătit. „La liga a II-a aş miza mai ales pe Bârzan care e bine pregătit şi are şanse mari de a promova. La asistenţi e mai delicat pentru că sunt mulţi la limită de vârstă şi e mai greu să poată promova, trebuie să ia note foarte mari la probele fizice pentru a putea promova”.

Gorjul ar putea avea un arbitru la Liga I

Pentru primul eşalon al arbitrajului concurează pe cele opt locuri şi doi arbitri gorjeni, Mihaela Popescu şi Lorin Udrea, ambii având şanse de promovare pentru că au experienţă şi sunt bine pregătiţi: „La lotul A au şanse amândoi arbitrii noştri deşi sunt locuri puţine. Având în vedere faptul că avem o echipă în Liga I de atâta timp poate vom avea în sfârşit şi un arbitru la nivelul acestui eşalon. Amândoi sunt bine pregătiţi, au avut meciuri multe şi unele chiar la Bucureşti sau în apropiere unde au fost supervizaţi. De experienţă nu se mai pune problema pentru că ambii sunt destul de experimentaţi arbitrând de mult timp în liga a doua. E primul examen la lotul A la care participă dar trebuie să profite de şansa lor”. Gorjul are în acest moment opt arbitri în loturile divizionare dar preşedintele Cosmin Tutunaru crede că nu sunt foarte mulţi arbitri la eşaloanele superioare chiar dacă numărul lor e mai mare decât în anii trecuţi.

Arbitrii care se vor prezenta la examene

Lotul divizionar A

Mihaela Popescu – arbitru asistent

Lorin Udrea – arbitru asistent

Lotul divizionar B

Marius Bârzan – arbitru

Daniel Popescu – arbitru

Gheorghe Dănăşel – arbitru asistent

Dănuţ Birău – arbitru asistent

Pavel Tutunaru - arbitru asistent

Larisa Săvulea - arbitru asistent

Lotul divizionar C

Sorin Costreie – arbitru

Laurenţiu Poenaru – arbitru

Alin Trocan – arbitru

Cătălin Pătraşcu - arbitru asistent

Dănuţ Opriţa - arbitru asistent

Doriana Bunget - arbitru asistent

Alina Dănăşel - arbitru asistent

Ramona Muja - arbitru asistent

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: