Arestat pentru răpire

Poliţiştii Secţia 6 Poliţie Rurală Târgu-Cărbuneşti l-au depistat şi reţinut ieri pe Nicolae P., de 40 ani, din comuna Licurici, judeţul Gorj, pe numele căruia Tribunalul Gorj a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii, condamnându-l la executarea unei pedepse de şapte ani şi 6 luni, pentru comiterea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, tentativă la infracţiunea de omor calificat şi lovire sau alte violenţe.

Reamintim faptul că în data de 21.10.2008, în jurul orelor 20:20, un echipaj din cadrul Poliţiei comunale Stoina, în timp ce efectua controlul traficului rutier pe DJ 605, în comuna Căpreni, sat Brăteşti, a observat într-un autoturism o persoană care părea că solicită ajutor.

Poliţiştii au procedat la urmărirea autoturismului în cauză. Ajuns din urmă, conducătorul autovehiculului nu a oprit la semnalul poliţiştilor, însă, la un moment dat, pe fondul reducerii vitezei de deplasare, din autoturism a căzut o persoană de sex masculin, identificată ulterior ca fiind B.D.M., din comuna Vladimir, judeţul Gorj.

După ce s-au asigurat că bărbatul se află în afara oricărui pericol, poliţiştii au reluat urmărirea autoturismului suspect şi au reuşit oprirea acestuia pe raza comunei Stejari.

În autoturism se aflau Nicolae P., din comuna Licurici şi o tânără din comuna Hurezani, celălalt suspect, P.D., fugind pe un teren agricol în momentul opririi.

Cu ocazia cercetărilor s-a stabilit că pe fondul unei stări conflictuale mai vechi, victima B.D.M., a fost lovită de către Nicolae P. şi P.D., pe raza comunei Căpreni, sat Plopu. Cei doi suspecţi, prin exercitare de acte de violenţă fizică, l-au urcat pe B.D.M. în autoturism, împotriva voinţei sale, lipsindu-l de libertate până la intervenţia poliţiştilor.

Întrucât din probatoriul administrat au rezultat date şi indicii temeinice că cei doi suspecţi au săvârşit pe lângă infracţiunea de lipsire de libertate în mod ilegal şi infracţiunea de tentativă de omor calificat, poliţiştii au înaintat dosarul cauzei pentru continuarea cercetărilor conform competenţei, Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

La data de 22.10.2008, Nicolae P. a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă Tribunalului Gorj. Instanţa de judecată a emis atât pe numele lui Nicolae P., cât şi împotriva celuilalt suspect, care la acea dată se sustrăgea cercetărilor, mandate de arestare preventivă.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: