Argumentele lui Călinoiu

Baronul de Gorj Ion Călinoiu are reacţii de om disperat şi nu înţeleg de ce. Doar pentru că opoziţia dă semne că există în judeţul roşu? Se întâmplă rar, este adevărat, dar chiar să intre în panică dintr-atât! Până la urmă, opoziţia nici nu a făcut mare lucru, doar şi-a permis să amâne cu o lună discutarea unui proiect de hotărâre. Iar Călinoiu a simţit că îi fuge majoritatea de sub picioare. Sigur că se întâmplă pentru prima dată după şase ani, dar demersul opoziţiei ar fi trecut aproape neobservat dacă Ion Călinoiu nu ar face repetate atacuri de panică.

Singura armă folosită de Ion Călinoiu în lupta cu opoziţia este decredibilizarea Niculinei Mocioi, cea care, în calitate de preşedinte al PP-DD Gorj, a decis că în Consiliul Judeţean va crea o majoritate cu PNL şi PDL. Călinoiu are un comportament ruşinos pentru un bărbat, fie el şi politic, şi lansează în mod repetat mesajul mincinos că i s-ar fi confesat lui şefa de la PP-DD că vrea să plece la PD-L, că partidul ei nu va mai exista în 2016, că trebuie să se mai gândească şi la ea. De parcă nu i-ar fi făcut PSD oferte peste oferte, cărora puţini oameni politici le-ar fi dat cu piciorul.

Cu un scor politic de 8% la ultimele alegeri, dublu decât media PP-DD pe ţară, Mocioi şi-a arătat capacitatea de a organiza şi mobiliza un partid, astfel că nu duce lipsă de oferte. Şi de la putere, şi de la opoziţie. Şi înainte de alegeri, şi după. Nu a plecat însă, a ales să lupte cu PSD, ceea ce l-a buimăcit de-a dreptul pe baronul roşu. Demersul lui de a o decredibiliza pe Niculina Mocioi în cadrul propriului partid a eşuat dintr-un motiv simplu. Deputatul de Gorj a ţinut zi de zi legătura cu oamenii ei din toate colţurile judeţului. Este greu să vină cineva din afară cu intoxicări care să prindă.

Aşa că Ion Călinoiu a fugit repede la Bucureşti, să îl ajute Ponta sau Dragnea să facă o înţelegere cu Dan Diaconescu. Păi să mai dai doi bani pe baronul roşu?

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: