Arhiva Gorj nu are loc pentru certificatul de deces al lui Ştefulescu

Serviciul Judeţean de Arhivă Gorj se confruntă cu o problemă destul de serioasă în prezent, problemă legată de spaţiul de depozitare a documentelor. În momentul de faţă, serviciul nu mai are spaţiu de depozitare pentru nici măcar un act, fiecare instituţie fiind obligată de împrejurări să-şi păstreze documentele în interiorul ei. Un exemplu este actul de deces al lui Alexandru Ştefulescu, care nu este preluat din lipsă de spaţiu.  

Serviciul Judeţean de Arhivă Gorj îşi desfăşoară activitatea cu doar nouă angajaţi în condiţiile în care volumul de muncă este unul foarte mare. Nici la capitolul finanţe, angajaţii serviciului nu stau prea bine acestora rămânându-le doar sporul de praf care de altfel este caracteristic muncii lor. „Avem asigurat sub 50% din nevoia de personal în condiţiile în care avem cinci kilometri de arhivă de la 334 de foste instituţii”, a declarat Alexandru Bratu, şeful Serviciului de arhivă Gorj.

Acesta nu este însă nici pe departe cea mai mare problemă a serviciului ci una mult mai complexă le dă adevărate bătăi de cap angajaţilor acestei instituţii. Lipsa spaţiului de depozitare este o problemă actuală cu care se confruntă serviciul. „Noi în momentul de faţă nu mai avem spaţiu de preluare. Am făcut demersuri în acest sens dar vedeţi cu criza asta slabe sunt şansele să se schimbe ceva. Nu ne rămâne decât să aşteptăm”, a declarat Alexandru Bratu.

Situaţia este cu atât mai îngrijorătoare cu cât anul acesta ar urma să primească noi documente dar pe care nu le vor prelua din acelaşi motiv. „La noi documentele se predau după 30 de ani, iar registrele de stare civilă după 100 de ani. Un exemplu este chiar actul de deces al lui Alexandru Ştefulescu pe care nu l-am putut prelua din lipsă de spaţiu şi este în continuare la primărie. Anul acesta ar trebui preluat”, a adăugat Alexandru Bratu.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: