Aritmetica a lăsat o şcoală neizolată termic

Faţada unei şcoli din Gorj a rămas neizolată termic după ce proiectantul s-a încurcat în calcule şi a măsurat greşit suprafaţa unităţii de învăţământ. Este vorba despre Şcoala Generale Nr. 1 din Rovinari. Aceasta are parter şi trei etaje, dar proiectantul a calculat totul pentru trei nivele nu patru, cum ar fi fost normal. Abia când se apropiau cu lucrările de final şi au văzut că nu le ajung materialele, constructorii şi-au dat seama de eroare. Vor bani în plus, dar nu mai e posibil.

Lucrările de reabilitare termică a Şcolii Generale Nr. 1 din Rovinari au început în luna mai a acestui an şi aveau ca termen de finalizare data de 23 iunie. Contractul între firmă şi Grupul Şcolar Industrial Rovinari în subordinea căreia este Şcoala Generală Nr. 1 a fost încheiat pentru o suprafaţă de 1350 de mp însă firma a încercat să revină asupra contractului spunând că proiectantul a calculat cu mai puţin de 385 de metri, suprafaţa totală a unităţii de învăţământ fiind de 1735 de metri pătraţi. Întrucât firma şi-a anunţat greşeala după ce situaţia a fost trimisă la Inspectoratul Şcolar şi fondurile necesare au fost alocate nu s-a mai putut modifica nicio cifră. Directorul adjunct al Grupului Şcolar Rovinari, Ion Apostol, spune că se va apela la instanţă în cazul în care firma respectivă nu va reabilita termic toată şcoala până la sfârşitul acestei luni. „Firma SC. Coridom Coms SRL. din Târgu Jiu a câştigat licitaţia. Noi nu le vom mai da niciun leu, e problema lor că nu au măsurat bine de la bun început. Îi vom da în judecată dacă nu vor relua lucrările şi nu vor reabilita şi faţada şcoli în această lună“, a precizat acesta. 

ISJ nu va mai da niciun leu în plus

Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj nu va mai da bani pentru a acoperi cheltuielile cu reabilitarea celor 385 de metri ce nu au fost trecuţi în contract. Conducerea Şcolii a solicitat Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj suma de aproape 2,5 miliarde de lei vechi pentru lucrări de reabilitare şi reparaţii. Banii au fost daţi iar cât priveşte greşeala proiectantului acesta trebuie să şi-o îndrepte pe banii lui. „Ştim că a fost o greşeală acolo, dar în momentul de faţă nu pot să vă spun cum poate fi rezolvată. Doar Primăria, Grupul Şcolar din Rovinari şi firma respectivă pot ajunge la o înţelegere, noi am dat banii şi în rest ei trebuie să rezolve problema“, a precizat Marius Iorga, inginer compartimentul tehnic Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: