Arjocu a mai primit o condamnare! E cu executare!

Magistrații nu i-au rămas datori fostei angajate de la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură Gorj, Otilia Arjocu, și nu au lăsat-o pe aceasta să aștepte până la toamnă verdictul în cel dea-l patrulea dosar penal în care femeia este implicată. Sentința dată înainte de vacanța judecătorească o trimite pe fosta inspectoare după gratii pentru o jumătate de an, asta dacă verdictul nu suferă modificări, sentința de acum nefiind una definitivă. „Condamnă inculpata Arjocu Otilia, la 6 luni închisoare. Deduce din pedeapsa stabilită durata reţinerii din data de 27.11.2014, ora 16:55 şi a arestului preventiv şi a arestului la domiciliu, de la data de 28.11.2014, la data de 24.04.2015. Menţine măsura preventivă a controlului judiciar. Obligă inculpata la 1000 de lei cheltuieli judiciare statului”, se arată în decizia instanței.

Dosarul care îi mai aduce acum lui Arjocu vreo câteva luni de „răcoare” este cel care a fost deschis pe numele acesteia la sfârșitul anului trecut, după ce femeia a obligat câțiva martori dintr-un alt dosar să mintă la instanță astfel încât ea să scape cu o pedeapsă mai ușoară sau chiar basma curată. Procurorii au aflat însă de faptul că Arjocu i-a influențat pe martori, mai ales că era sub control judiciar și nici măcar nu avea voie să se apropie de aceștia, dar să mai și discute cu ei, așa că au pus-o sub acuzare și au și obținut arestarea preventivă a acesteia. Femeia a scăpat ulterior de cătușe, fiind și în prezent sub control judiciar, de atunci și până acum ea mai primind însă alte trei condamnări , în tot atâtea dosare penale deschise pe numele său.

Pedeapsa cea mai mare pe care a primit-o Arjocu trece de 4 ani și a fost dată în dosarul în care a fost judecată alături de foști șefi din Primăria Padeș, dar și de fosta sa șefă de la APIA Gorj, Delia Mercioiu, fostă Petrescu, pe care subordonata de la Motru a ajutat-o să obțină ilegal subvenții de la APIA. Într-un alt dosar Arjocu a primit o condamnare alături de cumnatul său Gheorghe Ogrădeanu, tot pentru că l-ar fi ajutat pe acesta să primească ilegal subvenții de la APIA, pedeapsa fiind aici cu suspendare, femeia fiind condamnată la 3 ani de pușcărie, executarea fiind înlocuită cu un termen de încercare de 6 ani. Arjocu a mai fost condamnată anul acesta și pentru că a încasat ilegal subvenții de la stat pentru a crea locuri de muncă, instanța obligând-o și să returneze înapoi banii respectivi, sumele nefiind deloc unele mici, din cauza aceasta pe averea sa fiind pus sechestru asigurator, după rămânerea definitivă a sentințelor proprietățile femeii putând fi executate silit pentru ca statul să își recupereze pagubele.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: