Arme în casa unui revoluţionar gorjean

Surpriză mare pentru unul dintre puţinii revoluţionari „adevăraţi” din Gorj, Alexandru Tănescu fiind pus ieri în situaţia de a suna la Poliţie după ce în faţa sa au venit doi muncitori cu două arme, aceştia lucrând la renovarea unei case aflate pe strada Tudor Vladimirescu.

Muncitorii dărâmau de zor tavanul clădirii vechi din 1903, la un moment dat unul dintre ei dând peste o tablă în care erau puse deoparte nişte cârpe şi ziare vechi. Bărbatul spune că a tras „pachetul” afară, iar când a dat cârpele la o parte a descoperit două arme, speriindu-se.

Poartă gloanţele cu el

De un şoc a avut parte şi Tănescu, acesta menţionând că ori de câte ori vede aşa ceva se sperie, mai ales că poartă şi acum două gloanţe în corp, gloanţe trase asupra sa la Revoluţie. El afirmă că a cumpărat casa în 1989 de la o rudă, un fost unchi de-al său fiind ofiţer în armata română în cel de-al doilea război mondial. Ziarele cu care erau împachetate puştile făceau referire la evenimentele din 1944, fotografiile din acea perioadă, cu soldaţi aflaţi pe front, fiind conservate foarte bine, chiar şi după atâtea decenii. „Casa am renovat-o parţial în 1989, dar acum doream o consolidare şi o renovare completă a ei. Au apărut însă aceste arme despre care nu ştiu mai multe decât dumneavoastră sau muncitorii care le-au găsit”, a precizat Tănescu.

         Ofiţeri de la Biroul Arme din cadrul IPJ Gorj s-au prezentat imediat la faţa locului, ridicând cele două puşti pentru expertizare. Deocamdată oamenii legii nu s-au pronunţat în privinţa funcţionalităţii puştilor, acestea fiind foarte bine conservate după atâta timp. Armele au calibrul 5.6mm şi nu aveau alături de ele şi muniţia necesară, muncitorii care lucrează la renovarea casei continuând lucrările în speranţa că nu vor mai avea parte şi de alte „surprize explozive”.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: