Artistă din India, participantă la Tabăra Brâncuși!

Tabăra de sculptură, cel mai mare eveniment de sculptură la nivelul județului, a început. Evenimentul se va desfășura până la finele lunii august, pe Digul Jiului, în zona Parcului Central. Șase artiști din ţară şi din străinătate, participă la eveniment. La finalul lunii august, aceştia vor arăta cum au transformat blocurile de andezit. 

Antonis Myrodias din Grecia, Chiu Tay-Yang din Taiwan, Nicolae Fleissig-Franța și artiștii români Vlad Ciobanu și Panaite Chifu sunt o parte din sculptorii care participă anul acesta la Atelierele Brâncuși. De această dată, la simpozion participă și o femeie, Katt Latika din India. "Toți sunt oameni cu un CV foarte important, cu o bogată activitate artistică pe plan național și internațional, cu opere care se găsesc pe toate meridianele globului", a spus Doru Strâmbulescu, directorul Centrului "Brâncuși" din Târgu Jiu.   

De această dată autoritățile locale au obținut și sponsori pentru a duce la îndeplinire acest simpozion de sculptură. Unul dintre acestea este firma Andezitul din comuna Măgura Ilvei, care asigură tot materialul necesar pentru sculptori. Anul trecut, materialul folosit de artiști a fost marmura de la o firmă din Simeria. 

Și în acest an, la fel ca în 2015, curatorul evenimentului este sculptorul Vlad Ciobanu, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. Festivitatea de dezvelire a lucrărilor va avea loc în data de 31 august.

Vizualizări: 321

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: