Asfaltul proaspăt turnat pe Defileu se... frezează

Lucrările pe Defileul Jiului nu se încheie în acest an. Şoferii sunt nemulţumiţi că muncitorii au început să frezeze asfaltul şi, în acest fel, s-au creat denivelări pe drum, iar oamenii se plâng că îşi distrug maşinile. Şeful Secţiei Drumurilor Naţionale Târgu Jiu şi-a cerut scuze public pentru această situaţie, dar susţine că nu s-a întâmplat nimic greşit.

„De două săptămâni se decopertează asfaltul, se dărâmă maşinile pentru că se decopertează asfaltul pus proaspăt. Zece ani mai durează şi nu e gata drumul ăsta pentru că nu e bine făcut asfaltul. Tot este crăpat până la Petroşani”, a fost mesajul unui şofer pentru şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu.

Ion Tudor a explicat necesitatea acestei lucrări. „După perioada de iarnă, consultantul, cel care răspunde de calitatea lucrării a considerat că este nevoie să se frezeze porţiuni din stratul de uzură pentru că după două ierni nu e aşa cum ar trebui să fie, cum scrie la carte. Este o activitate corect făcută, semnalizată. Ştiu că este incomod. Nici mie nu-mi convine când vin şi trebuie să frânez când ajung acolo unde este frezat sau, dacă nu, dau pe locul ăla şi dau cu roţile în buza aia de asfalt. Trebuie să înţelegem că orice se face şi cu puţin efort, cu respectarea unor reguli. Sunt făcute cu avizul Poliţiei toate”, a dat asigurări Ion Tudor, la Tele 3.

În plus, Tudor s-a plâns şi de faptul că firma constructoare înlocuieşte în fiecare zi balizele pentru că sunt distruse de maşinile de mare tonaj care traversează Defileul Jiului. „În fiecare dimineaţă, constructorul trebuie să schimbe balizele pentru că vin cu TIR-urile şi nu ţin cont. Am rămas şi eu surprins. Ziua în amiaza mare, a trecut cu TIR-ul peste baliză. Eu cred că a făcut-o în bătaie de joc. Este un disconfort! Ştiu, şi pentru asta, eu îmi cer scuze, dar înţelegeţi-mă că este corectă lucrarea”, a mai transmis şeful SDN Târgu Jiu. (M.M.)

Vizualizări: 772

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: