Asigurări mai ieftine pe timp de criză

Pentru a se adapta situaţiei economice, asigurătorii au scăzut şi ei preţurile atât la maşini şi case, cât şi alte tipuri de asigurări, aplicându-se reduceri de până la 25%.

Asigurătorii au lăsat garda jos. Pentru  a nu-şi pierde clienţii aceştia au lansat pe piaţa diferite oferte şi promoţii care conţin reduceri substanţiale la asigurări de toate felurile. Spre exemplu, la asigurarea de tip CASCO, una din firmele de asigurări din Târgu Jiu a expus o promoţie cu reduceri de până la 25%. Pentru asigurările la proprietăţi pentru persoane fizice aceeaşi firmă are reduceri de 20%. “Având în vedere că este această situaţie economică şi noi trebuie să găsim soluţii. Împreună cu sediul central am redus cotele de primă pentru produsele mai uzuale, ca produsul CASCO, pentru asigurările de locuinţe, asigurările generale şi medicale”, declară Caudiu Bobei, directorul unei firme de asigurări din Târgu Jiu.

Chiar şi la poliţa obligatorie pentru maşini sunt o serie de facilităţi în această perioadă. „Anul acesta toate societăţile funcţionează după aceeaşi hotărâre şi există două clase: Casa Bonus Malus, care facilitează sau defacilitează clientul şi clasa Bonus Minus, care este cea mai importantă. Aici se ţine cont dacă clientul a avut evenimente. Sunt reduceri importante. Este calculat totul pe sistem informatic pentru că acum totul se emite electronic şi fiecare societate poate să transmită prima în funcţie de istoricul asiguratului”, mai spune Claudiu Bobei, director firmă de asigurări.

Cele mai solicitate asigurări sunt cele de tip CASCO,  pe locuinţă, RCA şi asigurările medicale.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: