Asistenţi medicali de nota trei

Doar două posturi din acele cinci de asistent medical scoase la concurs la Spitalul Judeţean au fost ocupate. Cele două persoane au reuşit să ia nota minimă, 7, în timp ce ceilalţi participanţi au luat sub 5. Preşedintele organizaţiei asistenţilor medicali şi moaşelor din Gorj, Lucian Cârstoiu, a sugerat că asistenţii pregătiţi au plecat în străinătate, la noi rămânând cei de nota 3.

Circa cincizeci de asistenţi medicali din judeţul Gorj au concurat pentru două posturi vacante în Secţia de Neurologie, două în secţia de Ginecologie şi unul la Dermatologie. În urma concursului s-a ocupat un post în secţia de Neurologie şi unul la Ginecologie, candidaţii obţinând la proba scrisă nota şapte, punctaj minim pentru a câştiga concursul. Lucrările au fost corectate în ziua concursului şi cei care au luat minim 7 au participat la interviu, unde ambii concurenţi au obţinut nota 9.30. „Din cele cinci posturi scoase la concurs numai două s-au ocupat, asta pentru că candidaţii nu au obţinut note care să le permită ocuparea unui post. Sincer să fiu nu am văzut notele, din câte am fost informat sunt note foarte mici. Pot să le transmit asistenţilor că dacă vor să ocupe un post la Spitalul Judeţean de Urgenţă trebuie să pună mâna pe care şi să se apuce de învăţat”, a declarat Gheorghe Neaţă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu.

Din cei 11 candidaţi pentru postul de asistent medical de la Dermatologie nimeni nu a obţinut notă mai mare de cinci.  Pentru posturile vacante de la Ginecologie au participat 21 de cadre medicale dintre care 20 au avut note sub cinci, iar un singur concurent a obţinut 7. 05, care a şi ocupat un post în această secţie. La neurologie, din cei 17, 11 note sub cinci şi restul între cinic şi şase, iar o persoană a luat şapte.

CONCURSURI

Concursul organizat de Spitalul Judeţean pentru ocuparea posturilor de asistent medical deblocate de Ministerul Sănătăţii şi aprobate de consiliul Judeţean a continuat şi ieri. Peste 40 de cadre medicale au concurat pentru trei posturi de asistent medical în Secţia de Chirurgie, Oftalmologie şi Neonatologie. Astăzi se va susţine concurs pentru încă trei posturi de asistent medical în Spitalul Judeţean la Unitatea de Primi Urgenţe, la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă şi la Medicală.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: