ATAC! Morega spune că Ciurel face promovări pe criterii politice!

Fostul deputat Dan Ilie Morega a criticat ieri, într-o conferinţă de presă, numirile pe criterii politice făcute de managerul Laurenţiu Ciurel la Complexul Energetic Oltenia. Mai mult, Morega a spus că un specialist de talia lui Tiberu Trotea a fost dus la Peşteana, deşi era potrivit pentru postul de director de producţie.

Susţinătorul lui Laurenţiu Ciurel, fostul deputat Dan Ilie Morega, pare acum dezamăgit de directorul Complexului Energetic Oltenia. Morega spune că Ciurel „a menţinut oameni în companie, pe politichie”. Chiar şi aşa, fostul deputat spune că îl apreciază pe Ciurel ca om şi profesionist.

A scos oameni de la naftalină

Interesant este că Dan Ilie Morega l-a apărat pe fostul director de la Complexul Energetic Rovinari, Tiberu Trotea, despre care crede că ar fi trebuit menţinut pe funcţia de director de producţie. „Reorganizarea a fost în parte reuşită şi este un scandal monstruos în teritoriu. Oameni care au fost promovaţi mai mult pe politichie şi au fost scoşi de la naftalină oameni care nu ştiu dacă vor avea performanţă, mai mult ca sigur nu vor avea. E inadmisibil ca unii care au avut performanţă, chiar dacă au fost şi la alte partide, nu contează culoarea pisicii dacă ea prinde şoareci, ori Trotea prinde destul de bine şoareci şi alţii, dar nu trebuiau aruncaţi ingineri la Pocreaca. Era un bun director de producţie”, a declarat Morega.

În cine are Ciurel încredere

Mai mult, Morega îl acuză de neseriozitate pe Ciurel, povestind o situaţie din urmă cu câţiva ani. „Domnul Ciurel l-a apreciat pe Trotea. Atunci când eu l-am propus pe Ciurel director la Rovinari, el l-a propus pe Trotea director pe minerit. Când a fost serios? Când a fost director general la Rovinari sau acum? Eu îl apreciez ca om pe Ciurel şi profesionist, dar această instabilitate cu privire la aprecierea unor oameni, acordă prea multă încredere unora“, spune acesta, fără să spună nume.

Morega mai zice că Ciurel a menţinut în funcţii oameni despre care spune că au comis infracţiuni. Acesta spune că exemplele sunt multe. „De ce să spun doi trei şi să uit zece? Au fost menţinuţi oameni care au fost la timona hoţiei. Grigore Dădălău, care a fost tartorul tartorilor şi a organizat toate licitaţiile pe timpul PD-L. Alţi Dădălăi nu mai sunt. Ne-am dat tari mari că facem reorganizare, dar nu e aşa“.

REEVALUARE

„Văd că merge după pactul de coabitare al lui Ponta cu Băsescu şi coabitează cu cei pe care i-a reevaluat”, spune Morega. „Pe Octavian Graure l-a reevaluat şi l-a dus director general (n.red- la RAAN), care a făcut praf“, adaugă fostul deputat.

CIUREL IA NOTIŢE

„Mai uşor cu influenţa politică”, îl avertizează Morega. Acesta spune că a avut o întâlnire cu Ciurel.„ Am avut o discuţie în particular, l-am întrebat, domnule ai avut vreo presiune pe timpul PNL, când erai director, să pui pe cineva?“, spune acesta. Morega mai menţionează că Ciurel „ia notiţe, de la unul sau doi“.

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: