Atacul, eterna „bubă” a pandurilor

Atacul a fost mereu câlcâiul lui Ahile pentru Pandurii. Şi, judecând după realizările celor aflaţi în lot, va fi punctul slab al echipei şi în acest sezon. Badea încearcă disperat să aducă un atacant capabil să dea goluri dar conducerea nu se grăbeşte să-i facă pe plac.

Vechile metehne mor mai greu. Aşa spune un proverb care se aplică perfect la Târgu Jiu. Ani la rând, Pandurii s-a chinuit să găsească un atacant care să „rupă” plasele porţilor adverse, dar au dat greş de fiecare dată. Strategia păguboasă de transferuri, dar şi lipsa unui scouter adevărat sunt factorii care au contribuit din plin la această situaţie. Practic, după 5 ani de Liga întâi, Sorin Vintilescu rămâne omul cu cele mai multe goluri marcate, 8!

În amicale zmei, în oficiale...mieluşei

Toţi cei 4 atacanţi ai pandurilor au marcat în acest sezon fix...zero goluri! Şi asta în condiţiile în care Apostu şi Adrian Iordache sunt jucători cu ştate vechi în Liga 1. Cei doi au moştenit se pare blestemul atacanţilor care s-au perindat pe la Târgu Jiu în ultimii ani (putem aminti aici nume de la Armel Disney sau Liviu Mihai până la Tilincă sau Arrieta). Culmea e că Apostu se descurcă de minune în amicale. A marcat nu mai puţin de 5 goluri în ultimele meciuri de verificare, două dintre ele vineri contra Recaşului. Iordache trece însă printr-o pasă neagră şi după ce a fost ţinut în teren doar 30 de minute la Cluj a avut parte de acelaşi tratament şi în meciul cu Recaş în care Badea l-a „urecheat” imediat după schimbare.

Stromaier, eternul ratangiu

La Târgu Jiu joacă de sezoane bune un atacant sloven numit Jaka Stromajer. Acesta este binecunoscut printre fanii echipei ca un ratangiu notoriu şi totuşi cei din conducere nu par să reuşească să scape de acesta. Ce-i drept Stromajer a fost golgeter la liga secundă, pe când juca la Vâlcea dar în prima ligă a dat-o în bară mereu. Practic în sezonul trecut în care a jucat meci de meci, slovenul a marcat doar de 3 ori în 34 de etape, două dintre acestea fiind reuşite întâmplătoare. În aceste condiţii este interesant cum, cu astfel de specimene în lot, Pandurii vor să termine în primele 10 locuri.

Badea vrea, conducerea nu prea

Astfel Ionuţ Badea s-a convins că „buba” echipei este atacul. Tehnicianul insistă pe lângă cei din conducere să-i aducă pe ultima sută de metri a perioadei de transferuri un atacant de primă mână. Condescu nu se grăbeşte  însă să dea undă verde tranzacţiei şi aşteaptă rezultatul meciului cu Craiova pentru a hotârî viitorul lui Badea pe banca pandurilor.

10 goluri a marcat Apostu în 67 de meciuri în Liga 1

6 goluri a dat Stromaier în 74 de partide la Pandurii (2007-2010)

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: