Au avut colţii mai ascuţiţi decât lupii !

Pandurii şi-au asigurat liniştea pe final de sezon. Obiectivul e îndeplinit după victoria cu 1 la 0 în faţa Petrolului. Golul a purtat semnătura lui Alex Grigoraş, fiul antrenorului fiind la prima reuşită din acest sezon.

Pandurii – Petrolul Ploieşti 1-0 (1-0) , stadion Municipal, spectatori 2.000

A marcat: Alex Grigoraş (min.44)

Pandurii: Lazar – Unguruşan, Viera, Rusu, Vlad – Voiculeţ, Pintilii, Nistor - Alex Grigoraş (Batin, <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />69’), Lemnaru (Avramescu, 85’), Cristea (Brata, 89’).           Antrenor: Petre Grigoraş

Petrolul: Valincius – Străuţ, Melinte, Bikana, Maxim – Negru, Bărbulescu – Sytnik (R. Neagu, 46’), Opriţa, Dina (M. Roman, 77’) – Borza (Fl. Dumitru, 36’). Antrenor: Gigi Mulţescu.

Cartonaşe galbene:Cristea (min. 29), Rusu (90’)/Bărbulescu (37’), Sytnik (41’), Neagu (56’)

Arbitri: Horaţiu Feşnic – Cristi Nica şi Gabriel Stroie.

Grig face diferenţa

Pandurii şi Petrolul s-au duelat aseară într-un meci în care doar gazdele aveau ceva de pierdut. Obiectivul era în pericol după ultimele rezultate aşa că Grigoraş a atacat cu toate armele din dotare. Salvaţi de la retrogradare, petroliştii au schimbat aproape jumătate de echipă faţă de meciul cu Mediaş şi şi-au permis să nu-l folosească nici pe vedeta Hamza, tunisianul fiind uşor accidentat.Meciul a început în ritm de vals vienez, echipele fiind mai preocupate de tatonare decât de atac. Aşa se face că prima mare ocazie a venit abia după 29 de minute. Dina a reluat şiret cu capul după o centrare dar Lazar a fost la post. Replica a venit imediat de la Nistor care a tras peste după un contraatac fulger.Jocul începea să prindă ritm după o jumătate de oră în care echipele păreau mai mult cu gândul la vacanţa care se apropie. Tot Nistor a trecut aproape de gol în minutul 34 când lovitura sa liberă a trecut la o palmă de vinclu. Pandurii şi-au reparat faima de looseri ai finalurilor de primă repriză, faimă dobândită după meciurile cu Oţelul şi Vaslui, şi au dat lovitura în minutul 44. Voiculeţ i-a dat o pasă de geniu lui Grigoraş junior iar acesta nu l-a iertat pe Valincius din poziţie ideală. Primul gol al lui Grig cel mic la Tg Jiu făcea diferenţa între cele două echipe la pauză.

Curcubeu pentru panduri

Nou intratul Neagu a semnat prima ocazie a reprizei pentru oaspeţi dar şutul său spectaculos a trecut mult peste. Pandurii au replicat imediat prin Lemnaru dar şutul golgeterului din acest sezon a semănat mai mult cu o pasă la portar. Tot Lemnaru s-a făcut remarcat dar tot în mod negativ când a reluat incredibil peste din numai 6 metri! Gorjenii au avut emoţii şi la reluarea acrobatică a renăscutului Opriţa care nu a prins însă cadrul porţii. Grigoraş senior l-a scos pe fiul Alex de pe teren, prilej pentru suporteri să-l aplaude şi pentru ca tatăl să-i acorde porţia meritată de felicitări. Neagu şi-a mai încercat o dată norocul dar Lazar nu s-a lăsat păcălit. Petroliştii au forţat fără folos o egalare pe final. Roman a ratat din poziţie de unu la unu cu Lazar, portarul pandurilor intervenind providenţial. Ultima ocazie mare le-a aparţinut tot oaspeţilor dar Opriţa a lovit cu capul peste poartă din doar 6 metri cu Lazar deja bătut! Ce ocazie! Cei 40 de suporteri care i-au însoţit pe lupi galbenii la Tg-Jiu şi-au încurajat însă în permanenţă favoriţii, semn că ploieştenii sunt bucuroşi că vor juca şi la anul în prima ligă. Spre finalul meciului şi-a făcut simţită prezenţa şi un superb curcubeu care s-a întins de pe o parte pe alta a stadionului. Putem spune, fără a suna a şablon, că acest curcubeu a răsărit pentru panduri la finele celui mai bun sezon din istoria clubului. Indiferent de rezultatul de la Chiajna, trupa lui Grigoraş are locul asigurat în primele 10.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: