Au cerut 5 zile de miting, au fost aprobate 3 şi protestează maxim două

Comisia din cadrul Primăriei Târgu Jiu a aprobat cererea Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO) de a organiza miting în Piaţa Prefecturii, dar doar în trei din cele cinci zile solicitate. Municipalitatea spune că nu poate da aviz de miting pentru zilele de sărbătoare, 6 şi 7 ianuarie, Boboteaza şi Sf. Ion. Practic, cei de la SMEO pot protesta pe 4, 5 şi 8 ianuarie, dar se pare că liderii se gândesc la unul sau două mitinguri. Gabriel Bălăceanu, lider SMEO, a declarat la un post de televiziune că în funcţie de cum se vor organiza vor face „unul sau două mitinguri“, deşi anunţaseră cinci. 

SMEO a solicitat, pe 24 decembrie, autorizare pentru organizarea unor mitinguri de protest, în perioada 4-8 ianuarie, cu câte o mie de persoane, fiind nemulţumiţi de „măsurile de austeritate“ impuse de noul director Laurenţiu Ciobotărică. Este de menţionat că salariaţii CEO au avut parte de măsuri de austeritate de vreo trei ani, veniturile lor fiind reduse cu aproape 30%. Primăria a aprobat miting pentru trei din cele cinci zile, dar şi atât pare mult judecând după planurile sindicaliştilor de la SMEO. „Încă nu am stabilit un calendar. Cred că în primă fază vom avea un birou operativ şi va fi o perioadă în care ne vom organiza şi va culmina cu un miting-două, în funcţie de modul în care noi ne vom organiza. Vă daţi seama, începem lucrul pe 4 ianuarie, va trebui să ieşim pe sălile de apel să purtăm discuţii cu salariaţii“, a declarat sindicalistul Gabriel Bălăceanu la TV Sud.

Bălăceanu susţine că vor protesta pentru că nu au primit o explicaţie „corectă“ în ceea ce priveşte economia la fondul de salarii şi că i se pare că „este rea voinţă din partea directorului Ciobotărică“.

Sindicalistul răspunde, ironic, acuzaţiilor celorlalţi sindicalişti, de la Federaţia Naţională Mine Energie, care spun că SMEO face miting pentru Laurenţiu Ciurel, fostul director. FNME mai spune şi că în 2014 Ciurel nu a acordat economia la fondul de salarii, dar atunci nu s-a făcut scandal. „Dacă noi facem un miting de susţinere a domnului Ciurel, poate ei (n.r- liderii FNME) fac un miting de susţinere a domnului Ciobotărică“, a spus Bălăceanu. Totodată, liderii SMEO spun că dacă în perioada aceasta, când sunt programate mitingurile, vor fi discuţii şi se va ajunge la o soluţie, SMEO va renunţa la manifestări.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: