Au dat 80 de spargeri în Franţa. Percheziţii la Gorj!

O grupare de români care a comis 80 de furturi din societăţi comerciale, în Franţa, a fost destructurată în urma a 11 percheziţii făcute în judeţele Gorj, Mehedinţi, Dolj, Caraş-Severin şi Olt. Românii au furat utilaje şi scule electromecanice de circa 100.000 de euro.

Cercetările derulate au fost iniţiate în urma unor ordine europene de anchetă trimise în vara anului 2018 de autorităţile judiciare din Franţa, către parchetele de pe lângă tribunalele judeţelor Gorj, Dolj, Mehedinţi şi Caraş-Severin, prin care au fost solicitate activităţi de cercetare penală care să vină în sprijinul anchetei derulate de partenerii francezi.

Activităţile au fost finalizate miercuri, 24 octombrie, prin 11 percheziţii domiciliare pe teritoriul României, în judeţele Gorj, Dolj, Mehedinţi, Caraş-Severin şi Olt.

"Poliţiştii au depistat şi condus la sediile unităţilor de parchet patru persoane şi au pus în executare patru mandate europene de arestare emise de autorităţile franceze pe numele acestora. Cetăţenii români cercetaţi ar fi comis, în acest an, aproximativ 80 de furturi din societăţi comerciale, prin efracţie, în diferite zone ale Franţei, prejudiciul estimat până în prezent fiind de aproximativ 100.000 de euro", anunţă IGPR.

La percheziţiile domiciliare au fost descoperite şi ridicate mai multe scule electromecanice despre care există date că ar proveni din comiterea furturilor din Franţa.

Activităţile au fost efectuate de poliţişti de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigaţii Criminale şi din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Gorj, Mehedinţi, Dolj, Caraş-Severin şi Olt, cu sprijinul criminaliştilor şi poliţiştilor de intervenţie şi acţiuni speciale. De asemenea, la acţiune au participat reprezentanţi ai autorităţilor judiciare franceze

Vizualizări: 3,549

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: