„Au fost două stagii de pregătire reuşite!”

Pandurii au încheiat pregătirea de iarnă cu un bilanţ bun în meciurile amicale, dar şi cu rezultate vizibil îmbunătăţite faţă de primul stagiu în ceea ce priveşte pregătirea echipei. După prima parte a pregătirii antrenorul Sorin Cârţu s-a declarat nemulţumit de rezultate, mai ales prin prisma faptului că mulţi jucători au fost accidentaţi. Organizator al acestor stagii de pregătire din partea clubului gorjean, vicepreşedintele USMO Viorel Temelescu a precizat că aceste stagii au avut rezultate bune prin prisma condiţiilor de care au beneficiat jucătorii, de pregătire, dar şi de refacere în aceste cantonamente.

Analizând la finalul acestui stagiu activitatea echipei gorjene în cele două stagii, Viorel Temelescu a precizat că din cele 11 jocuri programate, în majoritatea meciurilor adversarii au fost puternici: „Ca o concluzie generală, din punct de vedere al condiţiilor de antrenament, condiţiilor de cazare şi al rezultatelor suntem pe semnul pozitiv. Consider că cele două stagii din Antalya au rezultate bune, am avut o serie de 11 jocuri din care pot remarca cinci-şase jocuri cu echipe puternice”. În urma celor unsprezece partide s-a cristalizat deja un unsprezece de bază, pe care Sorin Cârţu l-a folosit în câteva din aceste meciuri. Printre jucătorii care şi-au făcut apariţia în acest unsprezece şi-a făcut loc şi nou venitul Ionuţ Stancu pe lângă acei jucători care au evoluat şi în tur.

Dintre jucătorii care s-au aflat în probe la Pandurii sau în pregătire în Antalya, doar  Hidişan a ajuns la un acord cu conducerea clubului, acesta fiind unul dintre jucătorii care au confirmat alături de sârbul Martinovic, după cum  a precizat şi oficialul pandurilor: „Deocamdată fundaşul central Martinovic a confirmat, la fel ca şi Hidişan care e mai puţin pregătit fizic, dar va urma un program special împreună cu Luţu sub coordonarea preparatorului fizic Fane Cioacă pentru a ajunge la zi cu pregătirea. Foarte bine s-a pregătit şi s-a integrat perfect în echipă Ionuţ Stancu”.

În ceea ce priveşte lotul actual, antrenorul Sorin Cârţu a încercat formule diferite de echipă, jucătorii fiind folosiţi pe mai multe posturi, dar cu sarcini diferite. Rusu, Cardoso sau Murgan au jucat şi alte posturi decât sunt obişnuiţi, primii doi dând randament mai bun. Rusu a fost folosit fundaş dreapta şi fundaş central la fel ca şi Cardoso, Cârţu declarând că este în perioada de căutări. Vicepreşedintele Viorel Temelescu crede că Pandurii este o echipă mai puternică decât cea din sezonul trecut: „Suntem mai puternici decât în tur şi când afirm asta mă refer la linia defensivă şi mijloc. În atac mai trebuie găsite formule. Au fost folosite mai multe cupluri, Vasilache-Piţurcă, Simion-Raskovic, Arrieta-Raskovic dar va reveni în curând şi Tilincă pe Teren. Pandurii are lot să termine campionatul la mijlocul clasamentului aşa cum ne-am propus, să ne atingem obiectivul, clasarea pe locurile 6-10. Dacă discutăm din punct de vedere numeric şi faptul că valoarea jucătorilor este sensibil egală cred că putem aborda ambele fronturi cu încredere, Cupa şi campionatul.” Sigurul post pe care Pandurii mai au nevoie de jucători încă este cel de portar, acolo unde sunt doi portari foarte buni, Stanca şi Mingote, dar nu există a treia variantă. „Dorinţa lui Silviu Lung şi a lui Cârţu este să luăm acum un al treilea portar tânăr pe care să-l pregătim pentru viitor”, a mai explicat oficialul echipei din Târgu Jiu. O altă variantă este cooptarea în lot până în vară a lui Cătălin Mulţescu care s-a antrenat cu Pandurii în Antalya.

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: