Au fugit după ce au primit mandate de arestare

Bărbații din Valea Jiului pe care polițiștii de la Transporturi Feroviare Gorj i-au reținut la începutul săptămânii pentru că au furat componente de pe calea ferată din zona Defileului Jiului sunt liberi în continuare, deși instanța de judecată a emis mandate de arestare pe numele lor. Cinci dintre cei opt indivizi sunt căutați, la propriu, în munți de către polițiștii din Hunedoara, mai ales că, marți seara, unul dintre ei a lovit o mașină a unui echipaj de Poliție.

Indivizii au fost duși la instanță cu propunere de arestare preventivă, dar până la pronunțarea unui verdict le-au expirat ordonanțele de reținere pentru 24 de ore și, ca urmare, oamenii legii s-au văzut nevoiți să îi lase în libertate. Evident că aceștia au luat-o din loc și au pornit-o spre casă, fiind convinși că urmau să fie băgați în spatele gratiilor. Unul dintre ei, deși nu avea permis, s-a urcat la volanul unei mașini pentru a ajunge mai repede la Petroșani, el neoprind la semnalul făcut la ieșirea din Defileul Jiului de un echipaj de agenți rutieri. Mașina polițiștilor a fost lovită, iar hoții și-au văzut de drum, ascunzându-se, cel mai probabil, în munți, așa cum au făcut și cu ceva vreme în urmă când, înainte de a fugi în Italia, s-au ascuns prin diverse cabane pentru a li se pierde urma.

Petruț Anghel, Claudiu Petruț Anghel, Florin State, Laurențiu Daniel State, Emil Grancea, Nicolaie Curelar, Cristian Fazekaș și Gheorge Gabi Fazekaș sunt indivizii care au primit mandate de arestare preventivă, dintre aceștia doar ultimii trei fiind identificați de oamenii legii și băgați în spatele gratiilor, pentru restul fiind în curs de desfășurare operațiuni de căutare și identificare. Reținerea lor pentru 24 de ore s-a făcut luni în urma unor descinderi și percheziții efectuate de polițiști din Gorj și Hunedoara la domiciliile din Petroșani ale membrilor grupării, aceștia fiind acuzați că ar fi produs un prejudiciu de peste 200.000 de lei. Indivizii furau elemente din cupru din infrastructura feroviară, dar și diverse bunuri din sediile unor firme.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: