Au golit cardurile unei familii din Gorj

Patru tineri din comuna gorjeană Bîlteni au fost condamnați luni, în primă instanță, pentru că au golit cardurile unei familii din Țicleni.

Ei au fost acuzați de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, accesul, fără drept, la un sistem informatic și furt calificat.

Doi dintre tineri au primit pedepse cu suspendare. Ei au fost condamnați la 3 ani de închisoare cu suspendare pe un termen de supraveghere de 3 ani. Cei doi sunt obligați să urmeze un curs de pregătire şcolară ori de calificare profesională, să nu părăsească teritoriul României, fără acordul instanţei și să presteze 120 de zile în folosul comunității.

Ceilalți doi, cu antecedente penale, au primit pedepse cu executare. Una este de 3 ani și 8 luni închisoare, iar cealaltă de 6 luni de închisoare, inculpatul fiind minor la data săvărșirii faptelor.

Potrivit anchetatorilor, la data de 6 noiembrie 2018, cei patru au spart geamul unui autoturism deținut de un localnic din oraşul Ţicleni, de unde au sustras un portofel cu bani, acte şi două carduri bancare. Apoi s-au dus la un bancomat și au golit cardurile bancare ale celor doi soți. Au retras nu mai puțin de 7.200 de lei, sumă pe care au împărțit-o frățește.

Prejudiciul cauzat familiei din Țicleni a fost recuperat în integralitate. Sentința Tribunalului Gorj nu este definitivă.

Vizualizări: 11,855

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: