ISJ Gorj, obligat să plătească daune unei publicații din Gorj

Tribunalul Gorj a obligat luni Inspectoratul Școlar Judetean Gorj să comunice ziarului GorjNews o serie de informații publice legate de concursul de desemnare a directorilor de școli, organizat anul trecut.

Jurnalistul Narcis Daju susține că există numeroase dovezi că a fost fraudat acest concurs, prin implicarea unor factori politici și complicitatea conducerii ISJ Gorj.

“GORJNEWS a cerut oficial acele documente, în baza Legii 544/2001, prin trei cereri de acces la informații publice, care au fost respinse în mod GOLĂNESC de conducerea ISJ Gorj. Mai mult, conducerea ISJ Gorj, comisiile de evaluare dar și candidatii mi-au refuzat accesul, ca ziarist, în sălile în care s-a desfășurat proba de interviu pentru desemnarea directorilor de la CNSH si CNTV, despre care aveam informații că vor fi impusi politic”, a transmis Narcis Daju.

Tribunalul Gorj a obligat ISJ Gorj să comunice documentele solicitate și să plătească ziarului GORJNEWS daune morale în valoare de 5000 de lei. Hotărârea este cu drept de recurs.

“De retinut că Tribunalul Gorj a solutionat acest proces in nu mai putin de 24 de zile de la depunerea cererii de chemare in judecata!!! Recent, tot Tribunalul Gorj a obligat Serviciul Judetean de Ambulanta sa-i plateasca daune morale ziaristului Matei Claudiu, tot pentru incalcarea prevederilor Legii 544/2001”, a mai punctat Daju.

Vizualizări: 4,025

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: