Au început înscrierile pentru clasa 1

S-a dat startul la înscrierea în clasa I pentru anul şcolar 2010-2011. Zeci de părinţi s-au grăbit să-şi înscrie copiii la şcoală deşi mai este aproape un an de zile până când odraslele lor vor deveni şcolari.

La Şcoala Generală “Gheorghe Tătărăscu„ din Târgu Jiu au fost înscrişi deja în clasa I pentru anul şcolar viitor, peste 80 de copii. Părinţii s-au grăbit să depună cererile de înscriere pentru a fi siguri că odraslele lor vor fi învăţaţi să scrie şi să citească de cei mai buni învăţători. „Am afişat de mult la intrare un anunţ prin care informăm că se fac înscrieri la clasa întâi pentru anul şcolar 2010-2011. Au fost depuse 84 de cereri şi ne aşteptăm ca în perioada următoare să vină mult mai mulţi părinţi să-şi înscrie copii în clasa I“, spune Valeria Vâlceanu, director Şcoala Generală “Gheorghe Tătărăscu„ din Târgu Jiu.

Cei mai mulţi părinţi nu ştiu că au demarat înscrierile

Sunt şi părinţi care habar nu au că au început înscrierile pentru clasa I. „Nu ştiam că au început înscrierile, mă gândeam că va trebui să depunem cererea cu o lună sau două de zile înainte nu cu un an. Voi merge să îmi înscriu şi eu fata, dar trebuia să fie anunţată lumea, că nu avem de unde să ştim că  înscrierile încep aşa devreme şi ne trezeam că trebuie să ducem copiii la o şcoală departe de casă“, a precizat Iulia Corăianu din Târgu Jiu, mama unei fetiţe de şase ani.

Nu există o dată limită de înscriere în clasa I pentru anul şcolar 2009-2010 însă cei care nu se grăbesc vor trebui să se mulţumească cu locurile rămase libere, nu vor putea pretinde ca viitorul elev să facă parte dintr-o clasă anume.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: