Au început sferturile de finală din Cupa României!

În această săptămână sunt programate sferturile de finală ale Cupei României la fotbal. Primul meci al sferturilor a fost programat pentru marți, la Hunedoara, unde Corvinul joacă cu CFR Cluj iar Universitatea Craiova încheie seria jocurilor din sferturi joi, cu Oțelul Galați.

Comitetul Executiv al FRF a aprobat modificarea calendarului competițional pentru competițiile interne, pentru ca sezonul să se încheie cu o săptămână mai devreme decât era stabilit inițial. Astfel, semifinalele Cupei României vor fi devansate în 17 aprilie 2024, în loc de 24 aprilie 2024, cum a fost programat inițial, a informat frf.ro.

Corvinul este prima echipă dintr-o ligă inferioară, Liga 2, care a reușit să iasă din faza grupelor Cupei României, de când competiția și-a schimbat formatul. Sezonul 2023-2024, adică cel actual, este al doilea de când s-a trecut la formatul cu Faza Regională, apoi patru tururi, grupe și după aceea sferturi, semifinale și finală.

Pentru a ajunge în sferturi, Corvinul a trecut în precedentele jocuri de Jiul Petroșani (4-1 în deplasare, în turul 3 / Liga 3), FK Miercurea Ciuc (4-2 acasă, în play-off / Liga 2), Chindia Târgoviște (2-0 acasă, în grupe / Liga 2), Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (1-0 acasă, în grupe / Liga 1) și Progresul Pecica (6-0 în deplasare, în grupe / Liga 3). De partea cealaltă, CFR Cluj a jucat doar în faza grupelor, unde a obținut următoarele rezultate: 3-1 la Turnu Măgurele cu CSM Alexandria (Liga 2), 1-1 la ”U” Cluj (Liga 1) și 0-0 la Rapid (Liga 1).

Meciurile din sferturile de finală ale Cupei României au loc într-o singură manșă, la începutul lunii aprilie, pe terenul echipelor câștigătoare de grupă.

Programul jocurilor din sferturi este următorul:

marți, 2 aprilie, ora 19:30

Corvinul Hunedoara – CFR Cluj

miercuri, 3 aprilie, ora 18:00

FCU Craiova FC – FC Voluntari

miercuri, 3 aprilie, ora 21:00

Universitatea Cluj – FC Hermannstadt

joi, 4 aprilie, ora 19:30

Universitatea Craiova – SC Oțelul Galați

Semifinale (17 aprilie 2024)

Câștigătoare meci 1 – câștigătoare meci 2

Câștigătoare meci 3 – câștigătoare meci 4

FRF a stabilit ca finala Cupei României din acest sezon să aibă loc pe stadionul Municipal din Sibiu, în data de 15 mai 2024. Tot pe această arenă a avut loc și precedenta finală, între Sepsi OSK și ”U” Cluj, câștigată de covăsneni la lovituri de departajare, cu scorul de 5-4, după ce în urma a 120 de minute de joc rezultatul a fost 0-0.

Vizualizări: 694

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: