Au înnebunit lupii?!

Declaraţiile liderilor politici de la putere  sunt din ce în ce mai halucinante. După ce Ponta a tăvălit-o pe ecranele televiziunilor lui Voiculescu pe vicepreşedintele CE Viviane Reding, spunând că face declaraţii de week-end,vorbind după ureche la adresa iniţiatorilor puciului din România, a mai dat cu băţul în baltă atunci când a vrut să motiveze cumva schimbarea locului de întâlnire al socialiştilor europeni, de la Bucureşti la Bruxelles. Ponta, nici n-a luat-o, nici n-a pus-o, şi a declarat nonşalant că presa germană colcăie de infiltraţi ai securităţii ceauşiste, care scriu la comandă doar pentru opoziţia din România, adică pentru PDL şi Băsescu.

Numele preşedintelui României a început să-l doară atât de mult, încât şi-a pierdut şi uzul raţiunii care ar trebui să-i determine singurul neuron care i s-a rătăcit prin cap să-i dicteze că în momentul când eşti om politic de o asemenea postură este obligatoriu să-ţi conectezi limba la creier, indiferent unde te-ai afla şi cu cine ai vorbi. Pentru că n-a învăţat nimic din ciufuleala pe care i-au tras-o mai marii Europei, Ponta nu s-a abţinut şi şi-a dat cu părerea despre insinuarea transmisă de Reding cu privire la probabila amânare a intrării noastre în Schengen şi posibila intrare a Bulgariei.

Premierul Victor Ponta nu s-a arătat îngrijorat de declaraţiile comisarului pentru Justiţie, Viviane Reding, care a spus că scandalurile politice din ultima perioadă ar putea pune în pericol aderarea României la Schengen. Pe lângă faptul că Ponta a criticat atitudinea părtinitoare a lui Reding, el a spus că oricum aderarea României la Schengen n-ar fi fost posibilă anul acesta."În ceea ce priveşte Schengen, sarcina aparţine comisarului Maelstrom. Doamna Reding nu se ocupă de problema Schengen. Se ocupă de alte probleme, de justiţie. Povestea asta cu despărţirea Bulgariei de România este doar o poveste politică, nu se poate realiza. Şi ştiţi ceva? Vreţi să fiu sincer? Oricum nu ne primeau anul ăsta în Schengen", a declarat Ponta, la Realitatea Tv. Şi personajul a continuat în aceeaşi manieră, făcând pe atotştiutorul şi declarându-se fată mare. 

N-a mai trecut mult şi ziarul socialist „Le Monde” a acordat un spaţiu amplu colegului de guvernare a lui Ponta, Dan Voiculescu, pe care l-a descris ca fiind un securist vechi infiltrat în democraţia de  cumetrie pe care a promovat-o şi finanţat-o până acum şi care s-ar afla la originile tuturor suspendărilor preşedintelui de centru dreapta Traian Băsescu. Ponta nu poate să spună că şi acest ziar orientat către socialiştii francezi este tot în slujba lui Băsescu.

Ca să-i ţină isonul în declaraţiile halucinante, ministrul de externe Titus Corlăţean a făcut şi el o declaraţie şoc la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române care s-a desfăşurat ieri la Palatul Parlamentului. Corlăţean a spus nici mai mult nici mai puţin decât că România trebuie să cultive contacte politice la nivel de ministru de externe şi premieri în relaţia cu Rusia. "În dialogul si cooperarea cu Federaţia Rusă vom continua să identificăm puncte comune, atât la nivel bilateral, cât şi în plan european, mai ales că Federaţia Rusă este angajată cu UE în implementarea parteneriatului de modernizare. În mod cert trebuie să ajungem să cultivăm contacte politice relevante pe linie guvernamentală, începând cu ministrul de externe şi mergând până la nivel premierilor" a declarat Corlăţean. Şi se mai miră cineva de ce şefa diplomaţiei europene nu ţi-a găsit loc în agendă să onoreze Reuniunea care pune bazele strângerii relaţiilor României cu Rusia?!

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: