Potârcă despre arestare: O măgărie de-a procurorilor!

Obama de Meteor a ajuns de joi noaptea într-un loc de care s-a ferit cât a putut în ultimii ani şi de ce i-a fost frică nu a scăpat. Judecătorii au emis mandat de arestare preventivă pe numele lui Constantin Ninel Potârcă, fostul prezidenţiabil fiind acuzat într-un nou dosar de evaziune fiscală, el declarându-se, evident, nevinovat.

Nici faptul că a candidat la Preşedinţia României în 2009 şi nici funcţia de preşedinte al Patronatului Oamenilor de Afaceri Romi din România nu l-au scutit pe Constantin Ninel Potârcă de neplăcerile create de deschiderea unui nou dosar penal pe numele său. Dacă joia trecută, după-amiază, când a fost reţinut, puţină lumea credea că anchetatorii vor reuşi de data aceasta să obţină arestarea sa preventivă, vineri magistraţii Tribunalului Gorj au aprobat solicitarea procurorilor şi au emis un mandat pentru 29 de zile pe numele celui supranumit în campania electorală drept „Obama de Meteor”.

Vineri dimineaţa, Potârcă a fost adus la Parchet pentru noi audieri, el declarându-se nevinovat şi menţionând că totul este „un spectacol”, pentru ca unii dintre procurori „să-şi arate muşchii”. „Nu e nimic, aşa cred dânşii că e evaziune, dar nu e nicio evaziune fiscală. E o măgărie a procurorilor. Politic au ceva cu mine, vor să-şi arate muşchii”, a spus fostul prezidenţiabil, care, pentru Pandurul, declara de mai mult timp că se încerca o nouă arestare a sa, după eşecurile din 2010, an în care anchetatorii l-au vrut după gratii, fără succes însă.

Pagubă de un milion de euro

Constantin Ninel Potârcă mai are pe rolul instanţelor de judecată două dosare penale, în care a şi fost condamnat la închisoare, cu executare, ultima pedeapsă, de 6 ani, fiind dată acum o lună la Curtea de Apel Craiova. În toate dosarele „Obama” s-a declarat nevinovat, deşi în fiecare caz în parte anchetatorii au susţinut că el a comis fapte de evaziune fiscală, folosind facturi false în contabilitatea firmelor sale. Cel mai mare prejudiciu, de 180 de milioane de lei noi, este în dosarul instrumentat de DNA în care este acuzat de distrugerea fostului combinat chimic de la Arad.

În dosarul de acum, tot facturile pentru operaţiuni nereale l-au înfundat pe fostul prezidenţiabil, prejudiciul calculat de anchetatori pentru bugetul de stat fiind estimat la peste 4,4 milioane lei, adică tot vreun milion de euro. Potârcă neagă prejudiciul respectiv şi a contestat cu recurs decizia de arestare preventivă a sa, el sperând că, săptămâna aceasta, magistraţii de la Curtea de Apel Craiova îl vor lăsa în libertate. În toamna lui 2010 a avut de două ori bafta de a nu primi mandat de arestare preventivă, aşa cum cereau procurorii gorjeni, el declarându-se şi atunci nevinovat. Ulterior, în unul din dosare a fost achitat, iar în celălalt a primit o condamnare cu suspendare, sentinţa nefiind însă definitivă.

Vizualizări: 286

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: