Au învins ACS Viitorul Târgu Jiu și se gândesc să câștige grupa

FC Brașov a început play-out-ul Ligii 2 cu o victorie pe teren propriu, scor 3-1 (1-1) cu ACS Viitorul Târgu Jiu, în prima etapă a Grupei B de la retrogradare.

Prima repriză a partidei desfășurate pe stadionul Tineretului a fost una modestă, cu un joc fără ritm de ambele părți. Oaspeții au prins pe picior greșit defensiva brașoveană și au deschis scorul dar brașovenii și-au revenit pe final de repriză, când au și reușit să egaleze.

La pauză, Dan Alexa i-a introdus pe Chică-Roșă și Dan Spătaru, mutări ce aveau să fie inspirate și decisive. În repriza secundă și-a intrat în rol Adi Chică-Roșă, care a decis jocul cu două goluri marcate în trei minute.

Pe final de meci brașovenii au jucat în zece oameni dar eliminarea lui Diallo, din minutul 82, pentru două galbene, nu i-a trezit pe elevii lui Cojocaru aflați deja în vacanța promisă după meci de antrenor.

După acest meci FC Brașov rămâne pe locul 2 în Grupa B a play-out-ului, acum cu 31 de puncte, cu unul mai puțin față de liderul Concordia Chiajna și cu gândul la primul loc la final de sezon după cum a precizat Dan Alexa. „O să apară jucători care au evoluat mai puțin, dar treptat, nu dintr-o dată. Am încredere în toată lumea. Chică-Roşă şi Spătaru au intrat foarte bine. Mă bucur pentru ei. Astea ne-a lipsit nouă în prima parte a campionatului, ne-a lipsit golul și jucătorii de atac. Avem potențial și am arătat că putem face un fotbal foarte bun. Ne dau o mare linişte cele trei puncte şi putem aborda altfel următoarele meciuri. O victorie importantă pentru că ne dorim să câştigăm grupa. E bine că ne-am distanțat de ei. Avem cinci puncte față de următoarea clasată și o să ne luptăm cu Chiajna pentru primul loc”, a spus Alexa după meci.

Referitor la strategia pentru sezonul viitor, Alexa încă așteaptă o întâlnire cu șefii clubului dar aceasta e clară deja, lupta pentru promovare.

Vizualizări: 305

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: