Au mers să ia apă sfințită

Una dintre cele mai mari sărbători din an, Boboteaza, a adunat în fața bisericilor sute de credincioși. Sărbătoarea reprezintă botezul în apa Iordanului al Mântuitorului Iisus Hristos de către Sfântul Ioan Botezătorul. În ajunul și în ziua de Bobotează, în toate bisericile ortodoxe se sfințesc apele.

Sute de credincioși din Târgu Jiu au mers încă de la primele ore ale dimineții la biserică, tocmai pentru a se ruga și a lua o sticlă cu apă sfințită. Enoriașii spun că este important să meargă la biserică și să se roage pentru sănătate. Boboteaza încheie ciclul celor 12 zile ale sărbătorilor de iarnă care încep în Ajunul Crăciunului.

”Am luat apă sfințită. Este bună de pus în mâncare, de stropit hainele, dar și de băut. Timp de câteva zile de bea apă sfințită în fiecare dimineață(...) Este foarte bine să mergem la biserică, mai ales atunci când sunt sărbători. Trebuie să ne rugăm pentru sănătatea noastră și pentru familiile noastre(...) Trebuie să ne apropiem de Dumnezeu. Am venit să luăm apă sfințită. Chiar dacă este frig afară, aceasta este sărbătoarea”, au spus câțiva gorjeni.

Jandarmii au asigurat ordinea publică. "Pe timpul sărbătoririi Bobotezei, jandarmii gorjeni din cadrul structurilor de ordine publică din municipiile Târgu-Jiu şi Motru, precum și din localitățile Târgu-Cărbuneşti, Rovinari, Tismana, Bumbești-Jiu și Novaci, au asigurat ordinea şi siguranţa publică cât și respectarea măsurilor sanitare specifice pentru desfășurarea activităților religioase în contextul pandemiei generată de COVID-19. Măsurile de ordine şi siguranţă publică au fost asigurate în zona Mănăstirilor Tismana, Lainici, Polovragi, Logrești şi Cămărăşească, Catedralele ortodoxe din Motru şi Rovinari, precum și la Bisericile ,,Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și ,,Sfinții Voievozi Constantin Brâncoveanu și Fiii” din municipiul Târgu-Jiu", a transmis Inspectoratul Județean de Jandarmi Gorj.

Galerie foto



Vizualizări: 1,532

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: