Să ajutăm o fetiță de trei ani să se facă bine

O fetiță de nici trei ani, cu chip senin, păr blond și ochi albaștri are nevoie de o mână de ajutor de la oamenii cu suflet mare. Amina este din Târgu Jiu și a fost diagnosticată cu nanism și discondroplazie osoasă (deformări de ax de genunchi – genu varum (genunchi în O). O operație ar putea-o ajuta să crească așa cum trebuie și să fie un copil normal, dar familia nu are banii necesari. Circa 30 de mii de lei este costul intervenției chirurgicale.

Camelia Maracu este din Târgu Jiu, are 41 de ani și își crește singură fetița. Nu își permite să o opereze. Nu are banii necesari și face apel la oamenii cu suflet bun să-i dea o mână de ajutor.

Amina a început să dea semne de boală de când avea opt luni. Acum are aproape trei ani și are nevoie de însoțitor permanent, de ședințe costisitoare de kinetoterapie, ședințe de activități recuperatorii și o intervenție chirurgicală. 

„Soluția este o operație de îndreptare și alungire a oaselor, operație care are niște costuri prea mari pentru posibilitățile mele, nefiind decontată de stat. Pe scurt, operația de care are nevoie Amina presupune fracturarea controlată a oaselor și introducerea unor tije metalice care să mențină oasele la distanță, astfel încât să formeze țesut osos. Pentru moment, Amina necesită controale la Cluj și București, joi trebuie să fim la Cluj, apoi pe 7 februarie la București. Atunci va trebui să stabilim care va fi data operației. Nu știu cum să fac, nu ne permitem financiar. Avem nevoie de ajutor”, spune Camelia, mama fetiței.

Din primele date strânse de la medici, operația ar costa în jur de 30 de mii de lei. Cei care vor să ajute pot dona în contul: RO42BRDE200SV67622422000, deschis pe numele Maracu Camelia Maria.

Luna viitoare, Amina împlinește trei ani. Pentru ea și mama ei, cel mai frumos cadou ar fi vestea că se va putea opera cât mai curând și că se va face bine.

Vizualizări: 1,965

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: